Makaronilåda

Här har det kalasats på hemlagad makaronilåda ikväll. Jag festade till det framför Idol efter att jag nattat lillskrutt. På sätt och vis kanske det var fel att jag mölade i mig så mycket av det goda då vi precis innan varit på långpromenad. Men man måste ju våga leva också.

Dessutom var den ju svinigt god.


God morgon

Här har vi varit uppe en timme nu, sitter och kollar på Nyhetsmorgon och ska dricka lite te. N sitter och viftar i babysittern. Det är bra att han gillar den iaf. Då kan han sitta småstunder iaf medans man fixar krubb och så. Det blir ju så mycket svårare med en knodd på armen :)

Snart kommer iaf P upp så då ska jag nog gå och lägga mig en timme till så får han fixa frukost idag och ringa bilmetro och kolla hur det går med bilen...Går det snabbt kanske vi klarar oss utan lånebil och det vore ju skönast, men annars är det rätt drygt att bo har med en liten skrutt och bara en bil när P jobbar som han gör.

Har gjort så många kvällar att jag packat ner en sovande liten N i bilstolen och kånkat ut mitt i natten för att hämta hem P. Och det känns ju inte så hyggligt (även om han brukar sova sig igenom alltihopa) sådär mitt i kalla natten.

Well well, nu blir det te och soffmys med lillfis.

Jahapp

Då var den dagen över. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig men jag har lagat gryta, tvättat, duschat mig och badat Nils och ätit upp resterna av Toscakakan jag bakade igår. Vi har haft besök också så jag har inte ätit hela kakan själv! Fast stundtals var jag bra sugen.

Nu har jag nattat bebisen och ätit sen middag framför Idol. Jag har försökt läsa på om det här med smakportioner också, hur man börjar och när...Jag kanske är konstig men jag tycker tyvärr ganska många gånger att det här med amning är ganska drygt. Inte bara för mig utan för lillfisen också. Jag har ju mat till honom men ibland blir det sånt bökande och stökande så både han och jag blir helt slut. Jag kanske bara är för bekväm som tycker att det ju går så fint med ersättningen och flaskan men ska man amma till varje pris?

Jag kanske ger upp för lätt, det går ju så himlans bra många gånger! (Och det är mysigt och såklart skönt på något vis att känna sig så viktig och betydelsefull för sitt lilla knyte. Och han är ju så go när han ligger där...) Men när det inte gör det börjar man ju fundera...

Nu börjar det iaf bli dags att knyta sig, eller iaf läsa lite god bok. Pjuh. Fattar inte att man blir så trött av i stort sett ingenting??


Vad gör man inte för sin älskade lille skrutt??


Trasig bil

Vilket skit också! Idag när jag packat in lilleman, vagn och förnödenheter i bilen för att åka iväg och fixa de där ärendena jag skulle ta i tu med, ja, då startar inte bilskrället. Och det känns nästan värre när det är den bra, nya, fräscha bilen som pajat än om det varit lillskrutt-bilen.

Tur iaf att den lilla fungerar så Peter kom iväg till jobbet som han skulle, och så han kommer hem ikväll. Men mina ärenden får jag nog ta i morgon eller så i stället...fast jag var så taggad idag juuu! Jaja.

Istället fick jag packa in allt här hemma igen, ringa bärgningskillen och äta sen lunch som bestod av isterband(!), stuvad potatis och hemkokta rödbetor.

Jag vet, det låter inte mumma direkt men det var gott. Jag lovar!
Nästan lika gott som igår kväll när det var nylagat (av mig, fast på beställning av P, men vad gör man inte för sin käresta. Annars är det ju han som står vid spisen).

Nu blir det undanröjning och myskväll för hela slanten, är man strandad på sofflocket så är man!

Sovmorgon...

...eller vad kallar man det när man är halvvaken från 3 till 8 för att sedan somna om ett par timmar?? :)
Nu är vi iaf uppe och har ätit och duschat så snart kan vi dra iväg och uträtta lite ärenden. Jag ska lämna tillbaka lite grejor på Åhlens och handla nya på någon annan affär.

Hur kan det egentligen komma sig att jag hittar hur mycket tjusigt som helst när jag inte ska handla men ingenting (och om jag mot all förmodan hittar något får jag världens beslutsångest) när jag ska handla?? Är det bara jag som har ett något stört och komplicerat förhållande till shopping?

Och då är det endast när jag ska handla till mig själv som det blir så här...


(Och Jo, Therese! Bilderna i inlägget före är tagna med min futtiga mobilkamera men de vart rätt okej ändå tycker jag)

Hemma!

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar i stugan. Vi plockade upp båten (inte vi egentligen utan båtvarvskillarna), gick promenad, åt tacos, kollade på film och mös omkring.
Tänk vad skönt det skulle vara om Peter var ledig mer, oftare och längre så vi kunde vara där mer...Fast vi har en plan på att vi ska bo sådär på landet någon gång. Me like!

                            



Vi ska bygga en egen liten stuga, ungefär där...


Nu drar vi till stugan. Båten ska plockas ...

mms_img24133 (MMS)

Nu drar vi till stugan. Båten ska plockas upp och så blir det myskväll med tacos ikväll. Hur som helst var det jättetrevligt på festen igår. Peter var hemma med hosta så han och Nils hade killkväll.


Nu ska jag på fest, smulan och lilleman kö...

mms_img24132 (MMS)

Nu ska jag på fest, smulan och lilleman kör mig dit. Värsta lyx med egentiden och barnfri kväll med goda vänner. Kommer nog längta mig tokig (i smyg) hela kvällen.


Jag maskar

Jag har nog hittat på allt möjligt viktigt att göra idag bara för att skjuta på det här med städningen här hemma...Långpromenad och ett halvdant hål i gräsmattan men nu för bövelen är det dags att jag tar mig i kragen! Jag kanske får besök ikväll och då kan det ju inte se ut som att självaste hin håle har farit fram här...

Uppryckning!


Kraken

Gud så jobbigt det är för den lille. Han har kommit i någon period där det är skitjobbigt det här med att somna och att bli trött...Från att vara världens gladaste lilla skrutt kan det slå om på nolltid till en gastande, vevande, skitarg liten kille och vare sig jag eller lillfisens pappa hinner se några tecken innan på att det ska slå om.

Han är ju snart 4 månader och jag har ingen koll på alla såna här "utvecklingsfaser" och "perioder" bebisar går igenom men man får ju verkligen hoppas att det är något sådant..?
Jag vet ju att han inte är hungrig eller har något lort i brallan men han skriker ju nästan så att man tror att han har ont någonstans. Men var?

För ett par dagar sedan när vi var hos mina päron (lillfisens mormor och morfar) så blev det såhär också (nästan alltid samma tid på kvällen och nu också inför dagsluren). Mormorn(?)/Mormodern plockade raskt av lilleman hans kläder för att kolla att det inte var pungen det blivit skruv på men allt såg ju fint och normalt ut så jag vette fan...

Nu har vi gått omkring och vaggat i björnen en stund så nu tror jag att han äntligen slappnat av och börjar somna. Stackars liten!


Här hänger lillfisen, trött och ledsen, fast tidigare i veckan.


Här är vi uppe med tuppen idag. Lilleman v...

mms_img26375 (MMS)

Här är vi uppe med tuppen idag. Lilleman ville inte alls somna om eller ens ligga och dra sig så det var bara att pallra sig upp. Det ser ut att bli en grå dag så då kan vi vila senare med gott samvete. Annars ligger nedgrävning av vinbärsbuske och städning av hem under dagsordningen. Inte vidare spännande men det BÖR göras. Helst vill jag bara ligga på sofflocket och äta och drick gott och ladda för morgondagen då jag ska på första festen på väldigt länge...med vin... (På bilden har vi en halvdöd pelargon och det grå vädret)


Who am I?

Jodu nu kommer presentationen.

Jag heter Linnéa och bor med min karl och vår älskade unge Nils i ett litet hus. Här bor också vår katt Boris (som från början var en Doris). Vår andra gammelkatt Missan bodde här tills för två veckor sedan då hon fick flytta ännu längre norrut i de mörka Norrlandsskogarna så nu är vi bara fyra i familjen.
Här har vi en altan, en hammock och ett par fruktträd. Mysigt värre kan man påstå.

För tillfället är jag hemma med litet barn (Nils 3,5 månad) men annars jobbar jag på ett badhus med lite av varje. Behöver du en babysiminstruktör eller en receptionist? Kanske en vattengympainstruktör eller badvakt? Eller simlärare eller djupvattenträningsinstruktör??
Skämt åsido (fast jag ÄR allt detta), så är det ändå inte i badhusbranchen jag ser mig själv i framtiden. Möjligtvis som ägare av lyxbad eller lyaSpa eller så men jaa...
Jag har trots allt pluggat och skaffat mig en filosofie kandidatexamen som Design och formgivare. Detta för att jag SKA jobba med något med färg och form och så i framtiden...när jag hittar och får tag på ett sånt jobb...

Jag vill alltså ha en skitsnygg blogg (vilket jag inte riktigt lyckats med...ännu) där jag kan skriva av mig om ditten och datten och där jag kanske kan lägga ut om jag har några fina eller roliga saker att visa upp.

Det kommer nog säkert att bli en hel del bebisbloggande då Mama Li har mycket mammande för sig om dagarna.


Här powernapar jag och lilla N


Japp

Då har man äntligen blivit en fullfjädrad hacker.

Här nedanför ser man bilden av en get. Den träffade vi på för snart två veckor sedan när vi var på 50års fest...
Hur som helst fick den vara testbild då jag ville få till det här med att MMS-blogga.

Nu skriker lillfisen med kräkduken över ansiktet så nu ska jag rusa.

Nu ska vi se här

mms_img71117 (MMS)

Nu ska vi se här


Nu jädrar

Nu jädrar!

Nu har jag hattat ikring bland alla dessa bloggsidor och funderat på HUR i helskotta men gör för att få allt som man vill? Jag har testat en det ena, en det andra för att komma till rätta med en blogg jag trivs med och känner mig bekväm med. Nu tror jag att jag är på väg.

Jag menar inte att jag är där ännu...men jag kan ana en trevlig blogg en bit fram i tiden kanske...

Hur som helst ser den ut såhär nu, och heter detta konstiga namn.
Mama Li...

Mama, från det att jag är mamma!
Och Li från mitt namn Linnéa.

Jag lyckas inte flytta hit mina tidigare inlägg från tidigare blogg(ar) så jag länkar istället och hoppas att alla mina kära läsare (DU, Therese) hittar hit...och tillbaka om du så vill.

Min äldsta blogg hittar du här, och min näst äldsta hittar du här.

RSS 2.0