Frisyr

Jag är kanske världens fegast frisyrmänniska. Jag vill så mycket, men törs så lite.
Det kan vara missöden och misslyckanden i min ungdom som ligger bakom. Orange eller grön frisyr när målet egentligen varit någon variant av brunt. På högstadiet gjorde det inte så mycket så länge det lutade mest åt orange eller rosa färg. Nu känns det inte lika lockande.

Dessutom vill jag passa i lugg men då tycker jag att jag får så spetsigt ansikte. Tyvärr tycker jag att jag får lång panna med lång lugg. Så då är ju frågan vad man väljer. Senaste åren har jag valt den långa pannan.

Och med min bleka lekamen, mitt bleka och fräkniga plyte och min ljusa frisyr med supertunna strån så vore ju en frisyr som får det att inte se lika tunnt något att eftersträva.
På något vis nu i vintertider när håret känns dassigt och trist, dessutom elektriskt och lortigt samtidigt, så vore det ju kul om färgen gjorde att håret såg ut att finnas där. Inte som att huvudet bara fortsätter bakåt och liksom tonar över i lite rufs på baksidan av skallen...

                                   


Födelsedagar i dagarna två

Idag har jag, Nils och mina päron varit och krubbat hos P. Inte hos honom alltså då han bor med mej och Nils men på hans jobb. Naturligtvis. La Restaurante.
Det var mysigt. Pappa fyller ju 57 unga år idag så då vill man ju festa till det lite.

Det är alltid lite spännande tycker jag att gå ut och äta eller fika eller sådär med en liten bebis i sällskap. Man vet ju aldrig på förhand hur roligt exakt han kommer tycka att det är. Som tur var brukar det oftast vara så mycket att titta, smaka, lukta och lyssna på så han håller sig road men det kan ju tyvärr också vara så att det är rätt trist. Och då känns det inte alltid så lägligt med en illvrålande bebis så då är ju frågar hur man löser det?
I somras var det ju ganska enkelt att bara ta honom på armen eller i vagnen och tåga iväg på en liten promenad tills han somnade. Nu är det ju lite svårare med kyla och snövindar. Ska man pälsa på den lille och gå ut i stormen? Eller ska man helt sonika skita i vad de runt i kring tycker och tänker och sitta kvar och låtsas om att det regnar. (Trots eventuellt vrålande)

Jag har OTROLIGT svårt att bara sitta kvar och tycka att bebisar får skrika. Jag menar...klart de FÅR. Men ibland är det ju helt enkelt mindre passande. Och det tycker jag trots att jag är småbarnsförälder själv.
Kan det vara så att jag nojjar mig sönder och samman och ständigt tycker att vi stör för att jag själv tyckt att vissa föräldrar inte verkar förstå när måttet är rågat för omgivningen.

De flesta gillar ju barn men man kanske inte vill ha bröst, kräkor, bajs och gråt mitt i sin romantiska middag? Speciellt om man själv kanske valt att inte "skaffa" barn.

Jaja. Idag gick det iaf fint. Han charmade ju dessutom omkull alla Peters jobbarkompisar. Och nu sussar han så sött och en annan kalasar vidare (med hicka) på Coca Cola (från gårdagens pizzakväll). Snart ska jag slänga in mig i duschen för i morgon ska vi på Öppnis med Therese och Nellie. JIHOOOO!


Bild från tidigare idag då vi mös på soffan. (Jag i ny tröja och nya brallor)


Nu har vi varit hos doktorn och det fick t...

mms_img52559 (MMS)

Nu har vi varit hos doktorn och det fick till slut godkänt det lilla örat. Nu hoppas vi det räckte så.


Tidig morgon

I dag tyckte tydligen Nils att det var dags att vakna till och gå upp och njuta av den nya dagen redan vid 6 snåret. Det är ju på tok för tidigt enligt både mig och Peter så jag försökte få honom att somna om fram till 7 sedan gav jag upp. Så nu sitter vi här. Leker med hans gym och tittar på Nyhetsmorgon. Och snart (klockan 8) tänker jag väcka P och lämna över.

Vi har ju som en uppgörelse sådär att Peter får sova fram till 8 då han ändå kommer hem så sent om kvällarna från jobbet och sedan inte har möjlighet att vila under dagen. Sedan vid 8 kan han ta över och har jag också fått sova bra (haha! 6-7 timmar utspritt är bra numera...) så käkar vi frukost och myyyyser eller så kryper jag till kojs en timme till.

Idag blir det garanterat en timme till.

Men klockan 10 ska vi vara på sjukhuset och kolla skruttens öra. Då ska han dessutom (helst) vara lite trött och lite hungrig. Vi får se hur det går för jag tror nämnligen att trött och hungrig bebis = ganska sur bebis.

Annars snöar det på i vintermörkret!

Oh no!

Nyss hemkommen från Örebro med trött bebis och för mycket att packa upp orkade jag då rakt inte åka och handla då kylen gapade tom. Därför tog jag och lyxade till det (för Peters pengar) och beställde hem pizza på Onlinepizza från favorithaket Isak's Corner. Mmmmm, tänkte jag och det smakar säkertligen gott också.

Men nu när mannen kom och levererade dem så sa han att han kände mig och min man för han är här så ofta och att det är så trevligt och tackade hjärtligt för de fina omdömmet jag skrivit om dem på sidan...

Kul!

Fast samtidigt får jag en känsla av att vi beställt pizza med hemkörning lite för ofta...eller mycket...Vi är som bästisar och bundis med pizzakillarna och de hittar hit utan problem för det är bara vi som håller på så här, i såna här mängder...Jädrar.

Vad hände med beach 2011?

Nä, nu ska jag äta iaf för det luktar så gott.

Örebro

Nu har vi packat och fixat här hemma så snart, snart (förhoppningsvis) drar vi till Örebro och kalasar med min lillasyster. Hon fyller nämnligen 24 mogna år i morgon! Lilla, lillasyster. Tänk att hon blir äldre lika snabbt som jag...Det är ju inte klokt. Det var ju nyss man var 24 själv.

Lägg märke till att jag inte på något vis försöker pådyvla eller påpeka det här med 27 års ålder...Att det är gammalt eller känns sorgligt eller så. För det är det inte, och det gör det inte. Min ålder är alldeles lagom och perfekt och det har den nog varit sedan jag var kring 20 tror jag...
Varje år!

Julgardinerna är uppe, stjärnorna hänger där de ska, stakarna står redo i fönstren och julduken är utrullad. Jag pekar på en sovande bebis som snart ska få vakna, han kan inte sova bort hela dagen om han ska kunna sova i bilen sedan så snart blir det grötdags så han står sig ett par timmar.

Trevlig helg!

Overall

Idag har vi köpt en overall till Nils. Det blev tyvärr ingen snygg eller tuff som jag ville ha för det hittade vi ingen, det var ju så nedrans urplockat i affärerna. Vi var väl för sena med inköpet kan jag tro...
Hur som helst blev det en från HM i grönt med rutor på. Helt okej men inte speciellt spännande. Hade gärna haft en svart med dubbla dragkedjor men allt för bebisar ska ju vara så tokigt och skojigt. Tyvärr.

Jag tycker liksom att vissa tokroliga saker kan vara roliga, men inte ALLT. Och ska man ha några toksaker så måste man ju ha lite neutrala saker till. Annars blir ju både de som ser på barnet och barnet trötta i både huvud och ögon av alla färger, mönster och material.

Nu måste jag hitta en svart enkel mössa (såg att det fanns av märket Parvel på Åhlens men inte rätt storlek) till så får det duga sedan. Så länge han är varm och go så är man ju glad ändå. :)

Nu ska jag slänga i mig lite käk för ni sover den lille.

Ugnen

Nu lagar jag middag igen. Sen som vanligt men det blir så mycket annat att stå i mellan fem och åtta. Då är nämnligen skrutten vaken och skall roas, tvättas ren, fås på pyjamas, matas, mysas och nattas. Och jag har helt enkelt inte fått någon riktig ordning på hus jag ska hinna med min egen matlagning där samtidigt...
Varken matlagning eller ätning faktiskt.

Men det kanske löser sig med tiden? Om inte annat får jag väl fortsätta äta middag vid nio om kvällarna...och lunch runt två. Allt blir liksom förskjutet en del för egen del då någon annan kommer före allt. :) Fast han är ju ändå viktigast i världen så det gör ju inte så mycket.

En sak har jag i alla fall lärt mig under de här (snart) 6 månaderna och det är att EN GLAD BEBIS = EN GLAD MAMMA. Det är jäkligt sant för mig. Gud så mitt humör påverkas av hur den lilla krabaten mår...

I vilket fall lagar jag mat inaktivt för tillfället. Det tar ju tid men jädrar i min gata vad bekvämt det är bara man kommer på det i tid. Jag talar alltså om ugnen. Bara kasta in lite kyckling, lite potäter och vips har man en färdig brakmiddag. Jag har dessutom fyllt faten med gurk och morotsstavar och tomat så lite grönt får jag i mig också.

Annars gick det fint hos doktorn idag. Lillefisen låg så snällt på britsen och kikade åt sidan så han fick lysa med sin stora lampa och stoppa in en pryl i örat på honom. En sjöterska höll honom i huvudet och jag höll hans små armar så han inte skulle vifta till och göra sig illa. När doktorn sedan skulle peta omkring med en smal tops så grät han en del men det gick fint ändå. Och örat såg fint ut. Kanske, kanske att han har lite vätska i det men nu får vi se först vad de säger om hörseln på vänster öra på Måndag.

Nu ska jag dega och vänta på maten.

Bockleverans i Gävle.

mms_img31696 (MMS)

Bockleverans i Gävle.


Skrynkliga fingrar

Nu har jag kastat massor av halvdöda och fula växter och diskat gamla sura krukor så fingrarna blö'.
Nejdå, inte så de blö' men så de blivit helt skrynkliga iaf. Men skönt att bli av med de gamla åbäkena!

Trots det så finns det minst fem växter kvar som jag är lite tveksam på. Får man slänga växter som lever mer än de är döda bara för att de är fula? Jag menar, det känns ju lite sådär...bortskämt och lyxigt. På ett lite negativt vis. Fast vad tusan, ingen mår väl bättre och blir gladare av att jag har fula växter hemma i fönstrena?

De får åka de med i morgon så ska jag ha FÅ men levande växter hädan efter.

I övrigt har jag kalasat på Körv me' sting som är en återkommande anrättning här hemma. Som vanlig korvstroganoff fast med lite mer sting helt enkelt. Kanske lite mer lök, kanske vitlök, chili, tabasco? Jaa man får helt enkelt göra efter eget tycke och smak.

Nu ska jag tvätta min klocka och arm. Det luktar bebiskräka där så jag antar att någon gammal bebyspya glömts bort och torkat in där. FY!
(Det är sånt här man antagligen inte ska erkänna för människor utan barn för att inte verka snuskig och skrämma dem så de inte skaffar egna bebisar)

Babyrytmik

Idag har vi rytmikat på biblioteket igen. Även denna gång i sällskap av Therese och Nellie och det var riktigt trevligt nu med. Såklart. Hon Barbro som håller i rytmiken och som är ledaren är riktigt tjusig och bra dessutom. Hade gärna rytmikat en gång i veckan om det fanns möjlighet.

Efter det åkte vi och handlade julblommor tillsammans med Therese och Nellie. Tyvärr fick jag bara med mig en endaste hem så jag får leta vidare en annan dag, fast då efter vanliga blommor och inte just jul.

I morgon ska vi till doktorn först och kolla i Nils öra. Han har ju ett öra som fortfarande inte gett något klartecken på hörseltesten att det hör. Så i morgon ska doktorn kolla i det och sedan ska vi tillbaka på måndag och då ska någon hörselläkare göra något nytt hörseltest på det örat. Jag vet ju att lillgubben hör men det vore ju skönt att få det bekräftat att även det örat fungerar som det ska...
Så tycker jag så synd om honom när de ska hålla på och pillra honom och göra rent i öronen. Det vet ju alla att man inte vill ha främande människor som petar en i öronen!

Nu ska jag läsa Mama och vila lite med Nils som redan sover på soffan.

Starta eget?

Jag har ju funderat på det lääänge nu det här med att statra enskild firma. På så vis kan man ju enklare ta på sig såna här jobb som jag så himlans gärna vill ha! Då kan jag dessutom köpa in material och ta betalt på riktigt vis. Nu är det ju svårt att ta betalt när man inte riktigt kan sätta fingret på vad man kostar per timme, vad eventuella material kan kosta osv.

Men jag tycker det verkar så otroligt krångligt och trixigt. Då ska man hålla på att redovisa massa grejor och så...Jag som nästan inte ens kommer ihåg att anmäla att jag vill ha föräldrapenning.

Men man kanske borde.

Fast varför är man så velig och feg egentligen? Jag känner ju liksom ibland att jag inte alls vet vad jag är bra på eller vad jag kan ägna mig åt men jag VET ju att jag är rätt bra på att formge saker, jag är dessutom rätt bra på att se vad som fungerar och vad som fungerar mindre. Jag kan snickra, rita, skissa och måla. Jag kan dessutom fota och redigera bilder. Jag kan lite om hemsidor och en del om grafisk form och jag kan en del om arkitektur.

MEN var börjar man? Ska man hålla på med inredning/homestyling? Isf var i denna lilla stad? På ett större företag eller ska man starta eget? En butik? Eller ska man försöka köra helt på den grafiska biten? Eller ska man helt enkelt leta rätt på en snickare att samarbeta med som kan bygga möbler och inredning som man ritar? Eller ska man hoppas på att någon anställer en och låter en ägna sig åt något man är bra på? Eller kan man känna sig nöjd om man får göra någonting som iaf är liiiite kreativt? Något helt annat?
Sånt här kanske man ska hålla för sig själv så ingen knycker ens idéer men jag vet ju ändå varken ut eller in...

Jag vet bara att jag vill någonting. Helst tillsammans med någon så man inte känner sig så ensam och får så trista personalfester...

Jag börjar dessutom bli desperat då jag letat och letat i flera år och då de ryktas om att jag tydligen "inte kommer vilja komma tillbaka till mitt nuvarande jobb efter föräldraledigheten då det är så rysligt rörigt där nu..."

Jobber å jobber

Här sitter jag och jobbar och sliter. Inte klokt vad roligt det är när man får använda huvudet och händerna lite. I LIKE! Nils ligger och vilar här på soffan medans jag fixar nya, snygga menyer till Peter. Fint ska're va'!

Och jag tycker det är mördande roligt att få göra lite nytta och att få göra något man tycker blir fint och som är ROLIGT! Åh vad jag önskar att jag kunde få ett kreativt, utvecklande jobb sedan när Nils är stor nog att börja på dagis. Jag hoppas så in i bängen! Jag blir liksom helst fast i det för att det är så roligt så nu har jag suttit i flera timmar och låter Nils vila på tok för länge. Men jag älskar det ju.

Kära, rika, snälla, trevliga, chef som antagligen är en av de 3 som läser min blogg i dag (i smyg), ge mig jobb! Jag är ihärdig och ambitiös och älskar ju att jobba när jag får ägna mig åt sådana här kreativa saker. Ingen är så bra som jag!

Jag är inte speciellt dyr heller då jag endast har en ynka kommunlön att jämföra med och den är inte mycket att skryta med. Så kom an. PICK ME!

För tillfället jobbar jag helt gratis i flera timmar (för min käresta...)


OBS. Skiten på tummarna kommer inte från jobbet jag utför
utan från ljuslyktan som just blåste omkull ute på bron.


Föräldragrupp

Nu har vi varit på föräldragrupp på BVC hela familjen. Nils fick en kompis, Henry, som är född bara ett par dagar före/efter (?) honom. Minnet sviker såhär på ålderns höst. Hur som helst bjöd några andra föräldrar på kaffe och lussebullar så nu får man se till att ligga i till nästa tillfälle.

Nästa gång ska vi till Öppnis i Björsjökyrkan som ligger här i Bomhus, får se hur det är. Vi har ju bara varit på Öppnis en gång tidigare och då i Hemlingbykyrkan. Trevligt blir det nog i alla fall.

Allt med människor är ju trevligt tycker man nu när man sitter hemma såhär mycket. Lite socialt umgänge, andra vuxna (och barn), kaffe och kanske lite fikabröd. Det är ju inte helt fel. För visst är det så att man blir ganska isolerad när man är föräldraledig? TROTS att man försöker hitta på och göra saker varje dag. Eller är det bara jag som sitter som på nålar vissa dagar och bara läääängtar efter andra människor.

Nu har jag dessutom pratat med kära F som bor långt bort i Rom och hon har inte gift sig trots att det florerat vissa rykten på facebook om det :) TUR för då hade jag viljat varit med. Men jag längtar efter att någon av alla tjejerna ska få tummen ur och gifta sig. Ett litet bröllop skulle man väl ändå kunna få gå på snart? Någon?


Här umgås vi i baröver.


Anna Anka

Nu kör vi en liggvila på soffan, hela lilla familjen (P, N, Boris pch jag) efter städ och pannkaksätning. De andra sover redan och jag ska också försöka powernapa lite istället för att ligga och glo på Kom i form med Anna Anka.

I kväll ska mamma och pappa vakta Nils när han är nattad och sover en stund så ska vi smita iväg på bio. Lyx!

Varannan Söndag

Idag är det en varannan Söndag, vilket betyder att vår kille P är ledig och hemma med oss. Både idag och i morgon. Jiho! Igår satt vi uppe rätt sent då han kom hem runt tolv så idag är vi trötta, både han och jag.
Men det är det ju värt när man får lite tid och mys en lördagkvällnatt.

Nu ska han få sova en liten, liten stund till undertiden jag plockar fram frukost och fångar lilleskrutt. Han korvar omkring här på golvet som en annan och blir bara argare och argare då han inte kommer dit han vill.


Lördag

Idag blev det en tidig morgon för oss. Nils tyckte att det var dags att kliva upp redan vid 6 och det tycker jag är lite för tidigt faktiskt. Man brukar ju oftast kunna få honom att somna om och sova fram till halv 8 i alla fall.

Men inte idag. Så det var bara att kliva upp och leka så han inte skulle bli sur och skrika så svärfar vaknade. Klockan 8 bjöd vi på frukost och sedan har vi kört P till jobbet, sväris har åkt vidare, vi har powernapat en timme och nu ätit lunch.

Så, vad gör man idag? Hemmamys med bok, bebis och eventuell brasa? Tur till mina päron (skruttens mormor och morfar) eller en tur ner på stan för att jaga vidare efter en ordentlig overall till N?
Jag kan inte bestämma mig känner jag så jag får nog suga på det ett tag medans jag äter en chokladbit som blev över efter fredagsmyset.

Fredagsmys

Här har vi haft myskväll tillsammans med min mamma. Hon kom hit efter jobbet så vi fick lite middagssällskap då både Peter och pappa jobbar. Det är ju alltid trevligt med lite umgänge till middagen.
En annan bjöd på laxrullar, potatis, sallad och trocadero och sedan har vi nattat skrutten, tittat på Idol och Doobidoo (samtidigt) och druckit kaffe.

Nu har hon just susat hem så nu får jag mysa vidare själv i väntan på Peter och svärfar som ska sova över här i natt. För tillfället är han (sväris) och käkar hos Peter så de åker hem hit tillsammans sedan när P slutar jobba.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Vegokväll

Efter köttkväll kommer vegokväll så idag har jag kalasat loss på vegetarisk tacos tillsammans med Sandra och Martina som kom och hälsade på. De har varit en månad i USA så det var mycket för dem att berätta och riktigt roligt att få höra allt de fått vara med om.

Tänk, det är väl såna saker Anna och Jonas ägnar sig åt dagarna igenom där borta, Over there. Lyxigt värre kan man ju känna när man sitter i vintermörkret hemma i sin gamla soffa och kollar på usla tv-program kväll efter kväll.

Men så kommer man på att man har en älskad liten unge, en härlig karlabit, vänner och familj på (nästan) armlängds avstånd. Och i den här mörka vintern är det ju hur mysigt som helst att kura inne (då kan man kura timme efter timme utan dåligt samvete för att man inte går ut) plus en solig dag gör ett snötäckt vinterlandskap sjukt vackert.

Pjuh. Varje årstid har ju faktiskt sin charm kan jag tycka. Även om man ibland kan vilja ha mer av det ena eller andra...

Nybadade

Nu är vi hemma efter badande och dykande på Fjärran. Idag var det dags för första dyket (för de som ville) men vi hade tjyvstartat och testdykt tidigare. Hur som helst var vi (jag) ändå lite nervös men det gick ju finfint. Ett gäng dyk senare susade vi hem och nu sover bebisNils ren och go med magen full av mat. Så nu när jag ätit upp min försenade lunch ska jag också slänga in mig i duschen och bli ren och fin.

I eftermiddag får vi nämnligen fikabesök och då vill man ju lukta gott och se glad ut.

Trevlig Onsdag!


Mm...mm...mmm...

Nu har vi varit på köttprovning och jädrar i min gata vad gött det var. Ingenting för vegetarianer kan jag lova men närproducerat och ekologiskt och riktigt hängmörat. Jösses!

Jag tror jag ska bli köttbonde, slaktare eller styckare bara för att komma över de där riktigt fina köttet och de riktigt fina bitarna. Min nya favorit Luffarbiff, var både mörare, smakrikare och godare än all oxfilé jag någonsin ätit. Och då tycker jag ändå att jag ätit god oxfilé.

Jag fick dessutom prova lite vin och lite öl och nu är vi hemma igen och ska kolla klart på Moulin Rouge. Myspys!


Vaccinering

Nu har vi just kommit hem från att ha varit på BVC och vaccinerat, vägt och mät lillskrutt. Vaccineringen var inte direkt jättepoppis men det gick med en del illtjut och krokodiltårar. Nu sover han i vagnen så då hinner jag packa hans lilla väska till i kväll.

Han ska nämnligen tillbringa några timmar i hans mormor och morfars sällskap medans Peter och jag ska på provsmakning på Saluhallen i Valbo. Gött!

Annars hade han ätit upp sig något otroligt. Men sån har han ju varit hela tiden sedan han var ett färskt litet knyte. På 1 och 1/2 månad har han käkat upp sig 1,5 kg. Så nu väger han 7650 gram fördelat på 66 fina centimetrar och det är ju inte så pjåkigt. Fortsätter det i den här takten kommer han att vara stor som en 5 åring när han fyller 1. Huvva.


Babysim

Jag hoppas så in i bängen att Therese och Nellie kan hänga på på babysimmet på Torsdag. Det är ju så mycket roligare med lite sällskap. Nu har jag dessutom kastat in lite bilder från förra veckan så här kommer ett gäng. Fast de blev rätt suddiga men ändå. Man får ju känslan av badhus och klorlukt!
Jag är fotograf och det är Nils moster Elin som badar med honom.

     

     

 


Dåligt

Jag tycker det är sämst att det inte går att göra snyggare inlägg här på bloggen. Jag menar, det här med centrerat och ocentrerat. Ska det vara så svårt?? Man måste ju kunna lägga bilder centrerat utan att texten ska bli så. Och varför i helskotta hamnar ibland den bild man centrerar sist?
Jaa, nu fick ju hela det tidigare inlägget bli centrerat bara för det. Och då blir det ändå inte snyggt för då hamnar de lite hipp som happ åt sidorna. Och mellanrummen blir inte lika store heller. Urdåligt om jag får säga det själv.

Men det kanske är så att blogg.se har något eget hemligt sätt man kan fixa det här på som inte framgår när man gör sina inlägg? Vad vet jag. Jag är blott en amatör när det kommer till bloggande.

Men störande så det svider i ögonen och så det kittlar i knogarna, det är det.


(Det där med knogarna var nog en överdrift men ändå...)

Vinterpromenad

Nu har jag och lilleskrutt varit på långpromenad i vintervädret. Det är ju egentligen inte så jädra mycket snö men det är ändå fint som bara den. Här kommer en liten bildkaskad från turen. (Ha överseende med att bilderna är tagna med mobilkameran, fast jag tycker de är fina ändå!)

Nya grannar

Idag har vi spanat efter eventuella grannar. Det har nämnligen varit visnning i grannhuset.
Jag hoppas så in i norden att det är några trevliga, rätt unga, kanske med barn i Nils ålder. Tänk vad lägligt det skulle vara. Då kan han kanske få en bästis eller i alla fall lekkamrat i grannhuset.

I övrigt är det inte bara jag som varit trött och sur idag utan även lilla N. Jag vet inte om jag inbillar mig eller om han varit ovanligt sur och gnällig på sista tiden. Han har börjat kräkas mer också men han får ju samma ersättning som alltid och det enda extra vi ger är ju lite gröt med katrinplommonpuré. Och det har vi ju gett i flera veckor utan någon konstig reaktion så det borde väl inte vara därför?

Det är fan klurigt med små kids alltså. Helt fantastiskt också såklart. När han skrattar och ögonen lyser av lycka då smälter mitt hjärta som glass på en våffla. Men när det gråts och gnälls och man inte har den blekaste om varför. Det är ju som en gissningslek där psykisk och fysisk stress ingår (med tröstande, pussande, vyssande och bärande).

Men det kanske blir enklare när de blir lite större och kan säga om de har ont i magen eller en fis på tvären. Hoppas.

Själv ska jag koka ris och tina supergod gryta som jag lagat och haft i frysen. Men först: Nattning av bebis.

Slut

Idag är jag helt färdig. Helt utmattad och slut :/ Undrar om det är en förkylning som ligger och lurar för jag känner mig helt igenkorkad i huvudet och klen i kroppen. Har verkligen ingen lust att bli sjuk.

Nu ska jag passa på att vila medans lilleman sover.

Vilken helg!

Nu har vi kommit hem efter en dag med moster/syster/mormormys, bad, max och promenad(er). Det känns som att vi haft en fullspäckad helg och vecka med mycket umgänge och många skratt. Mycket gråt också visserligen (från lillskrutts håll) men nu tycker jag att det verkar ha lugnat ner sig. (Peppar, peppar...)

Inte roligt alls när han är så ledsen men det känns som att det pågått till och från ett tag nu det här. Rutinerna kommer i otakt och lilla älsklingen blir både övertrött, hungrig och ledsen. Själv blir man smått stressad när han skriker sig hes samtidigt som man ska försöka lugna den lille. Är det snor? Eller en tand? Eller maten? Vad i jissenam (Jesusnamn?) är det som stör? Nu äter han ju snabbt och mycket när han väl äter men det verkar som att allt runt i kring distraherar. Det går finfint på natten eller när han är supertrött eller helt nyvaken men så fort han kommer upp och piggnar till finns det SÅ mycket annat att titta på. Hur gör man?? Är det vanligt?

Hur som helst så har det där inlägget som jag skickade i gårkväll dykt upp nu! Bättre sent än aldrig men ändå...
Dessutom har vi firat Peter idag på hans första farsdag. Han fick två T-shirtar jag tryckt med N på och "frukost-på-säng".

Och jag känner redan att jag saknar mina systrar. Fast de precis har åkt från stan. Tänk vad snabbt en helg kan gå och vilken tur att de båda bor så nära nu. I Sverige i alla fall. Jag längtar redan till nästa gång vi ses (Örebro om två veckor kanske?).

Nu ska jag passa på att smörja in mig medan N sover så han slipper mina flottiga nävar. Trevligt Söndag på er.

Här sitter vi i bilen och glor medan feste...

mms_img65345 (MMS)

Här sitter vi i bilen och glor medan festen pågår där inne. Min storasyster fyller 30 och släkten är här. Däremot har lilleskrutt haft en riktigt jobbig dag med tokig sömn,dålig aptit och mycket kräkor. Därav bilsittandet. :|


Nu har det hänt igen

Jag har skickat mms-inlägg som inte dykt upp. Vad tusan?

Jaja, hur som helst har vi trots att vi var på 30års-skiva igår sovit bra och hyfsat länge. Den lille somnade som han skulle igår kväll (visserligen med ovanligt tom och risig mage men ändå!) och sov sedan när vi åkte hem vid 1 ända till 3-4 då Peter tydligen matade honom. Jag märkte inte ens det (!). Sedan sov han på till halv 8 och det tycker jag inte är fy skam. Inte alls.

Men man är ju lite trött ändå bara för att man envisas med att vara uppe och ränna om nätterna själv. Fast igår var det ju fest och allt så det var det ju såklart värt.

 

Nu är det iaf en glad och mätt liten sprätt jag har att mysa med och snart ska vi uppvakta P med frukost på sängen och farsdag-paket! :)

Sedan kanske det blir bad med Ns mostrar, mormor och gammelmormor på mormorns jobb.

 


Avlopp

Vi har haft problem här hemma med en avloppslukt från tvättmaskinshållet till och från ett tag nu. Vi (Peter) har rengjort avloppet ett antal gånger och jag har gjort rent filtrena i tvättmaskinen. Trots detta har den här unkna lukten kommit tillbaka gång på gång på gång.

Ibland har jag funderat på om det kan vara blöjlukt som sugit fast i kakelväggarna? För jag är rätt bra på att ta ut de där blöjsoporna så fort det hamnar en skitblöja i dem.

Nu har jag i alla fall inte tvättat på nästan en vecka och då har doften heller inte dykt upp på ett tag så det borde ju ha med tvättmaskinen att göra. Nu börjar det verkligen bli dags att tvätta så det var hög tid att ta tjuren vid hornen.

Och det var precis vad jag gjorde nu på kvällskvisten. Jag har alltså skurat ur rör och brunnar och slangar och tvättmaskinens alla hål och skrymslen med WC-anka och Cillit Bang. Kalklösande medel is the shit enligt mig. Nu är allt tillbakamonterat och tillbakaflytatt och jag avslutade allt med att köra en tom 90 graders. Nu jädrar ska lukten bort en gång för alla!

Någon som har erfarenheter att dela med sig av på detta område?

Dröm sött!

Nu åker vi och hämtar hem min mormor. Dire...

mms_img53322 (MMS)

Nu åker vi och hämtar hem min mormor. Direkt från babysimmet som var supermysigt idag.


Kom kom kom

Här har vi småstädat lite eftersom svärfar ska komma på fika efter att P och han har haft möte tillsammans med några andra. Nu ska vi tina kärleksmums (dom gillar svärfar), koka kaffe och byta en blöja. :)

Kom E! Skynda skynda!


Lackar mot jul (och Onsdag)

Idag har jag haft julstämning invärtes. Det började nog i förrgår då vi handlade en ny julduk och två nya fönsterljusstakar. Jag får ta kort på grejorna så ni får se, eller så får jag helt enkelt bjuda på glöddfest här hemma då vi har ungefär 9 flaskor glögg att kalasa på.

Men före jul kommer Onsdag, och det är dagen då lillasyster E kommer hit och hälsar på. Hon ska vara här hela helgen för på lördag blir det fest för storasyster L då hon fyller 30 bast. Herrejädrar vad åren rusar på. Jag minns när hon fyllde typ 17-18 och man tyckte att hon var så himla stor och vuxen och inte nog med det fick hon handla folköl (lagligt).

Men visst är det konstigt att man inte känner sig så rysligt gammal? Man får säga som Lill-Babs sa i "Så mycket bättre" (som för övrigt är ett jädrigt bra program) att "Vi är inte gamla, vi har bara levt jä*ligt länge".

I alla fall så ska min lillsyrra följa med oss på babysim på Torsdag. Och då börjar väl Therese och Nellie också. Vad roligt det kommer bli :)

Sol

Här har vi jättefint väder. Frostigt, kallt och soligt. Nu är det nästan så man längtar efter snön. Idag hade det varit vackert!

Nu ska vi äte sen frukost och sedan ska vi ner till Storvreta och hälsa på Nils kusiner :)

Trevlig Måndag go'vänner.

Byxor

Jag har en känsla av att någon (några?) uppfattat mig som halvnaken på bild i ett tidigare inlägg. Jag vill bara dementera dessa rykten och säga att jag minnsan inte bloggat halvnaken, utan byxor. Sovbrallan är på. Kort men skön. Finns för övrigt på HM och kostade inte så rysligt.

För det är ju en till sak man inte tänkt på tidigare men som man behöver med barn. Sovkläder.
Pyjamaser och nattsärkar. Man kan ju inte rusa runt i bara mässingen nattetid för matning, snorsugning och blöjbyten.
Dessutom är det ju så att när man ammar måste man ju kunna hålla mjölkuppsugargrejorna på plats med antingen en topp eller något annat halvstadigt.

Trist om ni frågar mig. En annan tycker ju att natten är skönaste tiden på dygnet då man får knöla omkring halvnaken i godan ro i sin egen säng. I sitt eget hem.

Men så känns det alltså inte längre. Sovdress på gäller numera. (Trots att lilleman ännu är så pass ung att han förhoppningsvis skulle glömma om man rantade runt naken hela dagana under hans uppväxt.)


Historien

Jo det här med att jag inte vill bagravas på en vanlig kyrkogård! Det är ju nämnligen så att jag är mörkrädd, rädd för spöken men jag är ändå otroligt glad att jag är ihop med en som inte alls tror på sånt trams. Själv försöker jag ständigt intala mig att de inte finns. Såklart. (Stick du stygga spöke för du finns ju inte...) Men, jag är rädd för döda. Jag har aldrig träffat någon men är heller inte speciellt sugen på att göra det.

Och egentligen tror jag ju inte att det susar omkring en massa spöken. Och OM det nu ändå gör det så varför skulle de söka upp och skrämma just mig vithårig?

Jag är ju som inte rädd för att de ska slå mig eller göra mig illa, utan jag är nog mest rädd för att jag skulle bli så förbenat skitskraj så det skulle sluta med dårhus och kort, krusigt, vitt hår. Jag kanske aldrig mer skulle våga blunda? Ja, vem vet egentligen hur det skulle sluta om man stötte på en spökdam eller spökunge.

Det är iaf EN av anledningarna att jag inte vill ligga nergrävd i mörkret bland en massa främande döda. Det och det här med att kyrkogårdar är en sorgens plats. Jag vill ju såklart att de (om jag överlever några som kommer att sakna mig) som vill minnas mig, eller tända ett ljus för mig ska minnas glädje och soliga dagar. På någon vacker plats som betytt mycket för mig.

Men nu är det ju förhoppningsvis många år tills dess så jag behöver ju inte skriva någon typ av testamente här i bloggen. Men nu vet ni :)

Hoppas ni haft en trevlig dag med god mat och dryck.

Alla helgons dag

God Lördag gott folk! Här sitter vi och tittar på nyhetsmorgon (som vanligt).Idag är det alla helgons dag, jag var tvungen att läsa på lite för jag tyckte jag hade så dålig koll på vad det var för en dag egentligen. Här har jag klippt ihop lite av det jag ansåg var mest relevant.


"...en allmän
helgdag som infaller lördagen, tidigast den 31 oktober och senast den 6 november (oftast lördagen på vecka 44). Ursprungligen var dagen en fast helgdag den 1 november, en plats den behållit i andra länder...
...Man trodde att de döda i samband med sommarens slut och vinterns början återvände hem och behövde
vägledas med ljus och eldar, vilket lever kvar i den moderna seden att tända ljus, smycka och vaka över anhörigas gravar...
...I Sverige var det Italienarna som tog med sig denna tradition på 1940-talet. Man började även tända gravljus på julnatten under det här årtiondet."

Källa

Idag ska vi alltså iväg och tända ljus. Vi kommer inte att vänta tills mörkret fallit på utan vi kommer nog att börja dagen med det om ett par timmar eller så. Farfars grav.
Man kan ju heller inte låta bli att tänka och känna en massa då man besöker gravar tycker jag. Jag brukar tycka att det känns ganska svårt att andas när jag är på kyrkogårdar, det är liksom SÅ in i norden mycket sorg samlat på ett ställa. Så många som sörjt alla de som ligger där och så många som kanske inte alls borde ha mött döden när de gjorde det.
Så mycket historia och historier, liv, drömmar, någons älskade, någons föräldrar och någons barn som ligger där.

Huh. Det är vackert men sorgligt.

Själv vill jag inte bagravas på en vanlig kyrkogård. Men den historien kan vi ta en annan gång.


Efter kyrkogårdsbesöket ska vi iaf ner på stan och kika lite, kanske ska jag också möte Jennie där och ta en kaffe med henne och sedan blir det krubb och mys hos mina päron.

Hoppas ni får en trevlig Alla helgons dag!

Hej Fredag!

Idag började vi dagen med mysfrulle med varm choklad och tidningsstund. Sedan vilade Peter och Nils lite medans jag tog en låångdusch och lyxade till det. Jag smörjde till och med in benen och det är då rakt inte var dag numera. Men skönt.

Efter det städade vi på lite, sorterade vidare och jag försökte röja undan sorterandet. Jag fick även fixa lite menyer till Ps jobb som dom behövde nu i helgen. Så har vi kört P till jobbet också och sitter och leker på soffan lite nu.Nu är det däremot dags för lunch och sedan ska här dammsugas!

Trevlig fredag.

(P.S. Den där bilden av den förvridna flickan som jag tänkte på igår förföljde mig mycket riktigt hela kvällen, hela natten och även i morse. Är jag fegheten själv så säg?)


Synd

Nu försökte jag igen. Laga mat alltså. Min tanke inför matladningen var göttig fisk (lax) i ugnen med något smarrigt uppe på, till det kokta potatisar, en härlig sallad (isbergssallad, gurka, röd paprika, avokado och celleri) och helst någon röra till det.

Det slutade med torr (överkord) lax i ugn med för mycket citron (och massa annat) uppe på, kokta potatisar och en torftig men god sallad och ingen röra.

Jag menar...jag blev ju mätt. Men det känns inte sådär jätteroligt att äta fjaskomat när man tycker att man ansträngt sig. På något vis känns det som att med matlagning så blir allt jag rör vid till skit.

Baka och laga enklare pastarätter, det kan jag. Ja, hyfsat i alla fall. Men matlagning det är nog inte riktigt mitt bord ändå. Jag tror jag får se till att utnyttja Peters färdigheter mer än jag gör. Storkok när han är ledig och matlådor från jobbet kanske?

Hur som helst kan du bli min granne nu. Slå till, punga ut och kom närmre! (Titta här)

Hemmakväll

...är ju standard nu när man har småfolk att tänka på. Vi har ju nattat en del gånger på andra håll också men jag tycker oftast att det känns hyggligast mot den lille att han får nattas i sin egen säng så han slipper skuffas omkring och packas ner och packas upp mitt i all sömn.

Men idag skulle jag gärna ha haft sällis med någon kan jag tala om. Peter jobbar ju ikväll igen så honom ser vi nog inte röken av fören framemot midnatt.

Jag såg nämnligen någonting läskigt i morse på "Efter tio". Det var ett klipp ur någon ny svensk film som han Ronny recenserade. Den var av samma (tror jag?) som gjort "Låt den rätte komma in" (en läskig film med barn som jag INTE sett).
Jag har ju en svag själ och kanske ett något klenare sinne än många andra för jag blir riktigt SKITSKRAJ av sådana filmer. Skräckisar är helt enkelt inte min kopp av te. Speciellt inte när jag ska vara ensam vuxen och stark för att lugna lilleman i mörkret. Men i det här lilla, korta klippen man fick se hann jag se en flicka förvrida plytet så jag satte morgonkaffet i halsen. Jag skrek och frustade så Peter trodde jag skulle trilla ur soffan.

Men jag klarade mig.

Dessvärre etsade den där bilden av flickan sig fast på min näthinna så nu kommer jag nog att se henne över allt snart när mörkret faller på. Huvva!

Tur att jag har Nils, Boris och Uglydog som Nils fått av Frida.


Egentligen heter den Uglydoll men Peter tyckte jag sa Uglydog så nu kallas den så här hemma.


What a day

Här har det badats och plaskats och sörplats bassängvatten i mängder. Hur trevligt som helst med lite babysim. Jag önskar bara att alla de andra föräldrarna också kunde gå dit en och en i stället för parvis. Tänk, då kunde vi prata med varandra och lära känna varandra. Barnen kunde skratta tillsammans och vi kunde knyta nya band. Vänskapsband.

Jag låter en aning desperat kan jag tro? Men jag tycker det är lite brist på socialt umgänge när man är hemma mammaledig/föräldraledig. Jag menar, jag har vänner och bekanta men jobbar man eller går i skolan så träffar man ju vuxna människor att prata med dagligen. Olika människor och nya människor. Såna är det lite brist på i mitt liv för tillfället.

Jag riktigt lääängtar efter att prata loss med någon ny (även om jag älskar mina gamla kompisar) bekantskap. Kanske någon som också vill gå på "Öppnis" och på "Kör" med oss, någon med en bebis eller flera som skrutt kan bli vän med när han blir större.

Det är ju såklart mysigt att vara hemma och egentligen saknar jag inte alls mitt jobb (det är röra och kaos där) men jag saknar den vardagliga sociala biten.

Förra gången vi var och babysimmade blev jag lite knasig (skadad efter år av babysimmande som instruktör) så då gick jag ju loss på en annan stackars förälder innan jag hann komma på mig själv. Och hur går det här då? Har ni testat det här och det här greppet? Hann jag pipa på som en annan innan jag kom på att jag faktiskt inte jobbade där utan var en av alla andra babysimmande föräldrar. Jag räddade det genom att låtsas att jag var helt normal och bara lite social och lite rätfram.

Men jag aktade mig noga för att göra om samma miss idag. Sist stirrade hon så konstigt på mig, som att jag anföll henne eller så.
Jag som bara var trevlig.

Som tur var börjar Therese och Nellie i vår grupp nästa gång. JIHO! Vänner!

Babysim

Idag smäller det. Torsdag = Babysimdag. Jag hoppas verkligen att någon hoppat av så de säger att det finns en plats till idag. vore ju så roligt om Therese och Nellie kunde få gå i samma grupp. Då har ju både jag och Nils en varsin vän att hänga med.
Sist var jag ju lite nervös inför babysimmandet men idag känns det bara roligt. Hoppas bara skrutten inte blir för trött innan och att jag lyckas lura i honom lite mer mat först. Det brukar ju vara roligare att hitta på saker med en utvilad och mätt bebis har jag märkt.

Annars hade jag som plan i morse att smyga upp tillsammans med N vid 8, laga kaffe, tända ljus och brassa på en eld. Det gick fint alltihopa utom elden. Jag brukar vara en hejjare på eldning men i morse ville det sig inte utan rykte/rök(?) mest in  så jag gav upp ganska snabbt.

Tänk om brandlarmet gått vilket då inneburit att det kopplats vidare till vårat svindyra men naturligtvis jätteroliga(!) huslarm och då hade kameran fyrat av ett gäng bilder på mig i nattsärk, viftandes rök och bärandes bebis. Sedan kanske larmsnubbarna pratat med mig genom larmet i högtalargrejen så hade jag fått förklara att jag bara skulle tända en liten eld.

Det hade ju varit fruktansvärt pinigt så därför gav jag upp rätt snabbt.

Städning

Jisses vad vi har städat och rensat här ikväll. Men det är fortfarande inte klart. Pjuh. I morgon ska vi (N och jag) på babysim så ska vi vika tvätt och köra golven också. Så E, jag ska nog se till att ha massor av tid att vara med dig nästa vecka. När kommer du?

Peter ska ju jobba på igen (han har haft sina två kortdagar nu) så det blir till att köra på som vanligt igen. Trist tycker vi såklart men då betyder det ju också att söndagen närmar sig då han är HELLEDIG två dagar. Jiho.

Nu ska jag slita karln från papperssorteringen och mysa ner mej i soffan med honom. Man får ta tillvara på de kvällar man har tillsammans! Film och karra står på tur.

Trevlig Onsdagkväll på er.

Och vad roligt att Frida också läser! Älskade, saknade Frän. Kom hem, kom hit, kom NU! Jag längtar till jul då vi ses.

Tokig

Jag blir helt galen på att det inte går att ha vänsterjusterad text och centrerad bild i den här bloggen. Ibland funkar det men så fort jag lägger text efter bilden blir antingen allt centrerat eller inget. Jag blir tokig.

Ska det inte vara möjligt att göra det lite fint här inne?

Dessutom skäms jag för att min bild är helt ocentrerad i högerspalten och för att det är som en ruta runt allt. Men skitsamma. Ibland måste man liksom släppa alla såna här regler och måsten som man sätter upp för sig själv.

Jag får öva på att göra en snygg blogg en annan dag för nu har jag fullt upp med "städ med litet barn på arm".


Jädrar

Jag hade just skrivit ett långt (lagom långt) och fint inlägg med bilder och allt så verkar det som att det försvann ut i cyberrymden sedan? Vilket skit.

Jaja. Vi får se om det dyker upp annars får jag väl försöka igen senare.

Myskväll

Nu har vi haft en riktig myskväll jag och Peter. Först badade vi skrutten och matade och nattade honom sedan bjöds det på rediga bitar entrécot, sallad och bakpotatis här hemma. Jag tg dessutom och lyxade till det med ett glas rödtjut till det (Peter körde på folköl). Inte illa!

Nu ska jag slänga in mig i duschen och sedan är det sovdags. Det är ju en dag i morgon också :)
Då ska jag och lillfis hälsa på Therese (och Nellie antar jag?) sedan ska det sorteras vidare här hemma. Börjar bli riktigt trött på att leva i kartongkaos nu så jag tror det får bli en paus i sorterandet efter de här lådorna. Jag orkar helt enkelt inte rensa klart hela vinden nu. Men det är ju skönt att man börjat iaf.

Gröt

Idag har Nils ätit gröt i stora lass. En hel smakportion gick ner med lite katrinplommonpuré till.


Suddig lillskrutt. (Vi har vanlig haklapp med men den verkar så oskön då en dreggellapp får duga.)

Sedan har vi rensat och rensat i kartonger och vrår här hemma. Det är ju så mycket skit man samlat på sig så det inte är klokt. Var kommer allt ifrån och varför spar man så in i helskotta för?

Jag som tyckte att vi rensade ur en hel del när vi flyttade hit och det var ju bara 2,5 år sedan. Men trots det har man samlat på sig fyrdubbelt med skräp nu. Kanske bara för att vi haft plats? Jag försöker iaf slänga, slänga, slänga nu utan att vara för nostalgisk (vilket ofta är mitt problem).

Ut med det gamla och In med det nya! Man måste ju slänga för att få plats med nytt. Dessutom kanske man skulle försöka sig på att sälja något också...fast det känns krångligt och drygt. Jag är heller inte vidare bra på att posta saker så jag vet inte...


Ny dag

Idag känns det mycket mycket bättre. Lillefisen vaknade vid 12 och vid halv 5 och ville äta, sedan blev han täppt i snoken vid 6 och slumrade på mig mellan 7 och 8. Sedan gick Peter upp med honom så fick jag sova vidare så idag är jag människa igen. :)

Tänk vad viktigt det är det där med sömn. Jag som i vanliga fall behöver iaf 7 timmars sömn överlever på gränsen så här länge utan ordentlig sömn (man kan väl aldrig få den där djupsömnen om man vaknar med som mest 4 timmars mellanrum). Men det går. På något underligt vis går det ju. Men tänk vad jag ska sova sedan, när N blir större och vill sova längre. Vad jag ska njuta.
Och framförallt, uppskatta de gånger jag får sova ostört utan avbrott.

Nu kör vi på förmiddagsmys och längtar tills P kommer hem från sina möten på jobbet. Han ska jobba hemifrån idag och det gillar man ju. Trots att det är lätt hänt att man avbryter och stör men det är mysigt att ha honom hemma.

Trött

Nu är vi hemma igen och skrutt är nattad. Jag spinnade på med pappa medans mamma åkte hem till dem med Nils och mös. Sedan efter träningen när jag kom dit så fick jag middag innan vi åkte och handlade och sedan vidare hem. Det har känts som en oändligt lång dag idag trots att vi inte gjort speciellt mycket.
Jag är bara så jädrans trött.

Men nu har han just somnat och den efterlängtade egentiden måste ju avnjutas en stund iaf. Jag gillar ju såklart att vara med lilleskrutt också men det är ganska skönt att pusta ut en stund på kvällen innan man går och knyter sig tycker jag.

Så nu ska jag testa den Vinter vit (Limited edition) Maraboun och vänta in Maria Montazami. Härligt.


Sedan får det bli en ultratidig kväll ikväll. Har ju ungefär fem månader att försöka sova ikapp.


Slut

Fytusan vad slut jag är idag. Av någon anledning har skruttens sovrutiner kommit helt ur balans. Och då är det inte bara på grund av att vi vridit tillbaka klockan utan det har pågått ett par nätter (till och från ett par veckor faktiskt). Han sover som en liten prins från 8 som vanligt men vaknar redan runt 00-01 och vill äta. Efter det har man tur om han sover oavbrutet fram till 3 sedan börjas det tappas napp, han blir hungrig, ligger och stökar och bökar och har sig.
Nu inatt fick jag kliva upp mellan 2 och 10 gånger i timmen mellan 3 och 7, oftast känns det ju rätt meningslöst att lägga sig när man får kliva upp så fort man lagt huvudet på kudden men är man dödstrött så är man. Men varför varför varför? Är han så himla superhungrig? Jag proppar ju den lilla parveln full hela dagarna tycker jag. Han har ju iaf sovit 8 till 02-03 tidigare, ätit halvt sovande och somnat om till 05-06 då han ätit lite snabbt och somnat om igen. Ibland har han till och med sovit förbi 02-03 matningen. Men nu...?

Jag ska iaf köpa nya sugploppgrejor till flaskorna med storleken större hål om han vill ha ännu mer mat. Annars längtar jag bara efter att få sova fyra timmar i sträck. Det känns som lyx nu.

Det värsta är ju att jag går och lägger mig för sent också så lite har jag ju mig själv att skylla. Men jag försöker...

RSS 2.0