Fika

Idag har vi hängt med familjen och gått på stan. Sedan träffade vi (N och jag) Therese, Frida, Sandrine och Jennie och fikade lite och det var såklart väldigt trevligt. Det är ju inte så ofta man ses sådär flera stycken av alla gamla tjejerna samtidigt. Men nu när det är jul kommer många hem och då får man passa på.

Annars har det inte hänt speciellt mycket idag faktiskt, jag skulle vilja hitta något fint att ha på mig på nyårsafton men det får jag leta vidare efter på Onsdag. I morgon bär det nämnligen av till Borlänge för att fira kusin Frida som fyller 30 år! Hurra!


Julhelgen

Vilken mysig jul vi haft! Jag har varit skitdålig på att uppdatera här däremot men så kan det gå när man har släkt och vänner att vara med dygnet runt. Nu är vi hemma och själva för första gången sedan i torsdags. Nils sover och jag sitter i soffan och väntar på att Peter ska komma hem från jobbet.

Trots att det varit jättemysigt med alla släktingar så är det ganska skönt att vila huvudet så här en liten stund hemma i lugn och ro. I morgon träffas vi ju igen hoppas jag.
Nu är en del av klapparna på rätt plats, sängkläderna efter nattgästerna är undanstuvade och det värsta undanröjt, så nu är det nästan lika fint och mysigt som det var på självaste julafton. Resten får jag ta i morgon.

Nu hade jag tänkt lägga upp en massa fina bilder från julhelgen, med tomtebesök, pulkaåkning och snöskottning på tak. Tyvärr hittar jag inte på kamerasladden så det får bli en annan gång helt enkelt.

Nu är det jul här i vårt hus, julen är kom...

mms_img15341 (MMS)

Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen hoppfallrallara...


Nu har vi myskväll och kollar på Sagan om ...

mms_img54441 (MMS)

Nu har vi myskväll och kollar på Sagan om de två tornen hos mamma och pappa. Lilleman sover i sin säng här tills vi åker hem.


Paketinslagning

I LOVE paketinslagning. Jag tycker det är så mysigt och pyssligt och gör det gärna, mycket och länge. Helst ska man ju såklart ha ett fint apper, som känns som lyx så fort man tittar på det. Nästan som ett papper man skulle vilja slå in varenda bok man har i. Om man slog in böckerna som när man var liten, i skolan.
Och på det vill man ju ha fina etiketter och ett bra snöre som passar ihop.

Nu har jag allt det. Fast vissa gamla grejor fick också åka fram så alla paket blev inte direkt fulländade. Men mysigt är det. Och egentligen är det ju (faktiskt) insidan som räknas.

Nu är jag iaf nästan klar med alla klappar, jag har Peter kvar och har lite smått panik över vad det ska bli. Jag har ungefär fem grejor som känns lite som nödlösningar. Han skulle säkert bli jätteglad och uppskatta dem, då han har önskat sig en del av dem men jag vill liksom komma på den perfekta julklappen. Jag vill liksom ge honom något han inte själv visste att han ville ha något så Otroligt mycket. Något som han skulle bli så väldigt glad och överraskad av. Men vad?

Tänk att man (läs jag) alltid går omkring och tror att jag egentligen kan komma på något ännu lite bättre, ännu finare och ännu mer älskat och uppskattat. Vad tusan. Egenligen vet man väl aldrig exakt vad någon annan vill ha om den inte pekat på en viss pryl) och det går ju faktiskt att byta...

Well well, den ska iaf fixas i morgon.

Ojoj

Vilken dag!

Vi har handlat klappar, jagat mus och lagat julgodis. Klapparna är visserligen inte riktigt färdiga ännu men jag tror jag ska hinna med resten i morgon eller övermorgon. Musen sågs ila över mamma och pappas köksgolv (!) när vi satt och drack kaffe. En söt liten rackare tydligen, men ändå. Nu har de garderat sig med ett antal musfällor så jag hoppas de hinner ta den innan julafton.

Det skulle ju inte se så bra ut med en oinbjuden mus på julbordet eller i glöggen. Fy.

Julgodiset för dagen var Farmor Emmas kola som är svingod. Vi (Lisa och jag) skulle köra på dubbel sats vilket tyvärr resulterade i att det tog jättlång tid för det att komma upp i rätt temperatur och då så brändes det i botten (såklart!). Den smakade som tur var inte vidare brännt utan mest bara gott så det blir nog en bra jul ändå.

Nu har N och jag just kommit hem och jag har packat över honom från bilstolen till sängen så nu blir det hemmamys och till att vänta på Peter. Han ringde nyss och var på väg hem och jag fick dessutom med matlåda till honom, vilket brukar vara mycket uppskattat.

I morgon är det dessuom fjärde advent och kanske en extra anledning att kalasa på pepperkakor och glögg. Kanske med en liten morgonbrasa? Vi får se...

Mysfredag

Nu har just min storasyrra och mamma dragit hem till päronen för att sussa efter en redig myskväll här hemma med mig och Nils. Vi har ätit räkor, avocado, sallad, aioli, nybakt bröd och druckit lite vin. Inte illa!

Lisa kom hem till stan idag efter jobbet för att köra en hel helg med julbak och julklappsshopping med mig, så i morgon blir det lite att stå i. Riktigt mysigt har vi haft det ikväll i alla fall och jag hoppas morgondagen blir lika trevlig. Det blir den säkert bara det blir en bra natt så nu ska jag knyta mig så jag har lite ork i morgon.

Men jag ska nog vänta lite, lite till så jag hinner prata lite med Peter när han kommer hem...
Men borsta tänder och tvätta huvudet kan man ju göra för att förbereda, dessutom satte ju Nils i sig en hel stor flaska välling innan han somnade så förhoppningsvis visar det sig att han börjar sova hela nätter nu i natt. Förhoppningsvis mår hans lilla mage finfint av vällingen så han sussar som en liten prins ända till klockan 8 (tidigast) i morgon bitti...
Om inte annat kan det ju kanske vara bra att vara inställd på att vakna ett par gånger med lite såkallat nattarbete, så det kanske är bäst att försöka sova rätt snart ändå...tyvärr.
Nattuggla som man är.

God natt!

Julklappar

Idag ska jag försöka fixa lite klappar. Känns inte vidare bra att inte ha fixat en endaste klapp ännu. Men men, idag får vi köra på och få de flesta färdiga. Jag har iaf en liten tanke med vad jag ska kolla efter.

Dessutom har jag haft världens chans inatt och natten till igår att sova då Nils sovit hur bra som helst (näsan). Men av någon jädra anledning så kan man ju inte sova då ändå. I morse var jag upp och matade honom vid halv sex och sedan somnade han om när en annan låg vaken fram till 7. Som tur var sov han på fram till 9 så jag har fått sova bra ändå. Då ska vi bara ta itu med nattätandet här hemma så han vänjer sig av med det, sen kan man ju inte ha något att klaga på!!? :)

Evigt göra

Åh idag har jag plockat och plockat och vikt tvätt. Jag förstår inte att man aldrig kan få känna sig färdig. Det är liksom alltid något som ska göras, tvätt som ska hängas, disk som ska diskas, pappersinsamling som ska iväg, golv som ska dammsugas m.m. Ett evigt göra alltså.

Nu ska jag bara dammsuga och hänga en maskin sedan ska jag bara slappa och ta det lugnt ikväll. Kolla på någon film eller kanske läsa min bok...Efter att jag nattat barnet då naturligtvis.

Annars har vi varit på babysim-avslutning idag och dykt omkring. Vi fick diplom!




Det är inte alltid så enkelt att äta själv (rånet på handen...)

 

 

 

 


Julkort och biff stroganoff

Idag har vi fixat klart julkorten (i sista minuten) så de ska skrivas kuvert här ikväll så de kommer på lådan i morgon. Sedan har jag och Nils hälsat på Mickan på Stopet och druckit kaffe. Varför gör man sånt så sällan när det är så nära och enkelt? Man måste ju inte ses hela kvällar varje gång man ses. Trevligt var det iaf.

Efter det åt Nils kött för första gången i sitt liv. Vi hade köpt en färdig burk (vilket jag tidigare inte alls fått för Peter då han tycker det är så enkelt att göra egen plus att man vet exakt vad det innehåller...Kockar!) med Biff Stroganoff och det gick hem. Hoppas det fortsätter såhär med maten för nu verkar det mesta funka.

Snart kanske han kryper också för nu vill han bra gärna, bökar och stökar med benen under sig och försöker komma framåt. Lillfisen.

Nu ska vi mysa, skriva kuvert och äta toblerone för Peter är ledig ikväll och då får man passa på!!

Duplotävling

Jag är med och tävlar om ett Duplo på den här bloggen. Nu hoppas vi bara att vi vinner så Nils får något att sätta tänderna i till våren!!
DUPLO

I Samband med LEGO DUPLO lottar hon ut ett DUPLO-kit i sin blogg.

Lego-Duplo
vill hjälpa föräldrar att hitta bra och inspirerande sajter på nätet, och här man kan tävla om mer duplo genom att ladda upp “lekbilder” och registrera sina favoritbloggar/sajter för att andra lättare ska kunna finna dem.


BVC

Idag har vi varit på BVC igen och vägt och mätt Nils. Han hade inte gått ner i vikt men inte gått upp så rysligt som han brukar heller. Men helt okej! Jag tror det är nattändandet vi har att tacka för det för halvt sovande har vi ju fått i honom som vanligt med mat.

I vilket fall så verkar han ju ha fått aptiten tillbaka för både igår och idag har han ätit riktigt bra.

Nu vilar han en sväng och jag ska RÖJA undan här. Så jädrans stökigt nu efter flera dagars "sjukdom" så låter man det vara blir man väl aldrig riktigt frisk. Ska bli skönt när det är lite finare iaf, så kanske man kan njuta av kvällen då Peter ska vara ledig ikväll.

Jag måste komma ihåg att ringa och anmäla oss (och Therese och Nellie) på babyrytmik/babysång också. Vi vill ju inte missa om det drar igång en gång i veckan efter jul. Hoppas, hoppas man kan ha en stående anmälan och att vi kommer med. I love babyrytmik, även om man kan känna sig lite smått galen när man sitter och svajar i ring eller smyger omkring som en tiger. Men jag sjunger gärna! Speciellt om en massa andra som inte heller kan sjunga också gastar på, då spelar det ju ingen roll att det skär i öronen, för roligt är det!

Äntligen!

Idag verkar det mycket bättre!! Han är gnällig som få (hela tiden, oavbrutet) men han äter. Och han äter inte bara det gamla vanliga som ersättning och gröt, nej, han vräker i sig en annan sorts gröt än den han är van vid och han äter potatis och broccoli-puré som om det inte fanns någon morgondag. Mitt älskade lilla gryn var hungrig för en hel vecka idag :) SKÖNT!

Så har vi varit iväg till Ps jobb och jobbat lite. Fotat maträtter och interiör för lite utskick som jag sedan suttit och fixat här hemma. Inte nog med det så behövde ju de tillagade maträtterna ätas upp så det blev (iaf för min del) lyxlunch idag. Delikatesstallrik först med massor av charkuterier, oliver, kronärtskocka och ostar m.m. sedan Linguini (pasta) med hjärt- och blåmusslor i vitt vin, chili och grädde och sist men inte minst stekt havsabborre med sötsur spetskål, polentakaka smaksatt med oliver och sardeller. Supergott!

Synd att jag inte har möjlighet att äta där lika ofta nu med lilla Nils i släptåg som tidigare, men jag får be honom ta hem lite oftare tror jag, jag saknar den där maten...


Mina killar

är ju alldeles underbart goa. Nils är ju fortfarande hängig och gnällig och dålig i magen men ändå. Inatt sov jag på soffan så tog Peter Nils och alla bestyr det innebar (blöjbyten, matningar, buffningar i rumpan och nappfix hela natten lång) så jag fick sova. Och gud vad jag älskade Peter i går kväll när han kom hem från jobbet efter sin 15 timmars arbetsdag och trots det sa att han skulle fixa natten. Jag grät lite av tacksamhet och kärlek just då. Jag är ju såklart alltid kär i honom men då var jag lite extra kär.

Jag såg nog bra sliten ut kan jag tänka.

Hur som helst sov jag som en liten gud från 1 till 8, trots småvakningar då jag hörde Nils ligga och prata högt med Peter. Det behövdes för min del.

Så idag har vi varit gladare (jag iaf) och Nils och jag har umgåtts med mina päron. Vi var ut i Älvkarleby på Laxön och kollade in lite hantverk och konst och fikade och mös. Sedan bar det av hem till dem för middag och mer mys. Mamma och pappa tog hand om Nils och jag fick vila, läsa tidning och åka och handla. Åh vad jag behövde en sån dag nu.

Så ikväll känner jag mig mycket, mycket gladare och piggare. Ögonen svider inte, huvudet och magen värker inte och jag är heller inte öm och klen i hela kroppen. Dessutom känner jag mig något mindre som en galning än vad jag gjorde igår då jag kände mig nästintill desperat.

Men nu tycker jag ändå att Nils kan få bli frisk. Man ska ju tydligen genast kontakta barnläkare eller BVC om en bebis haft diarre i 3-4 dygn (det gjorde vi naturligtvis och var där men man gör tydligen inget förrän de är märkbart uttorkade) och nu har Nils haft det i 11 dygn. Stackars liten.
Inte konstigt att han har dålig aptit, är lite blek om nosen, trött, hängig, grinig och röd i rumpan. Jag blir som ledsen i hela kroppen själv när han inte mår bra. Min älskade lilla unge!

I morgon är det iaf Luciadagen och det ska vi fira genom att mysa med glögg, pepparkakor och lussebulle till frukost. Hoppas, hoppas, hoppas natten blir bättre!

Snart jul

Den här veckan har varit ganska dryg och jobbig må jag säga. Idag är det värre igen då natten blev lite konstig och Nils "vaknade" på fel sida. Sedan har hela långa dagen fortsatt i samma stil. Jag har inte riktigt tid att skriva här nu heller då han är rätt förbannad och ledsen och jag själv är trött och inte skitglad efter dagarna som varit (även om det var trevligt igår...).
Så nu får jag sluta och sedan blir det nog ganska glest med inlägg idag. Jag längtar, längtar, LÄNGTAR tills han mår bra och är glad. Är han glad är jag glad. Och så är det ju inte nu och har heller inte varit på ett tag :(

Orken, var finns du?

Har inte fixat ett skit inför jul med klappar och grejor och jag orkar inte det heller. Just nu känns det som att jag skippar allt vad julen heter och hoppas jag får gå i dvala. HU!

Piggare

Idag har vi varit på stan och fixat lite tillsammans med vår gäst Johan och nu tror jag vi alla känner oss lite piggare. Jag själv tycker iaf att dagens lilla utflykt tillförde en hel del energi så nu kanske man orkar med en till lugn kväll så man mår riktigt fint i morgon.

Nu är Peter och Johan och handlar och Nils och jag myser här hemma i värmen. Det är ju för guds skull iskallt ute idag. Ikväll ska vi iaf käka med grabbarna när de kommer tillbaka sedan blir det kanske Idol eller så för oss om de (P & J) drar ner på stan för att dricka bira.


Piggare och gladare! Jiiho, äntligen!!


Fytusan

Här har vi inte fått mycket gjort de senaste dagarna. Sjukstuga numero ono som det numera kallas, det lilla hemmet. Både jag och Peter fick i oss av skruttens bacill och blev illamående och hängiga så Peter var till och med hemma från jobbet igår. Idag däremot mår han fint och har jobbat, jag är lite klen och Nils verkar må bättre (trots att allt verkar rinna rätt igenom honom).

Inte nog med det så är Peter extraledig ikväll och i morgon för att hans kompis Johan ska komma på besök från Göteborg (Det har varit bestämt i en evinnerlighet). Och han vågar sig hit trots att vi varit så klena!! Men det är på egen risk.
Jag ska iaf försöka att inte närma mig honom i onödan och förhoppningsvis kan han inte bli smittad med något heller då jag ju inte kräkts eller haft mig och de andra verkar bättre...eller?

Nu ska jag tända gästljuset ute på bron så det ser inbjudande och välkomnande ut när de kommer hem och så ska jag förberede för te och varma mackor.

Hoppas ni andra har haft en roligare vecka!

Klena familjen

Pjuh, nattningen pågår (P smet från pappersarbetet och matar nu skrutt i sängen!) och jag är helt slut i huvudet. Har haft huvudvärk, illamående och varit frusen som tusan hela eftermiddagen och känner mig ganska klen. Inte nog med det så är Nils fortfarande dålig. Han äter inget vidare, sover och är trött och hängig och fortfarande dålig i magen. Peter känner sig också hängig.

Jag vet inte om det beror på att man sitter inne och ugglar utan frisk luft och utan att ta sig an några vettiga sysslor men jag kan inte komma på någon annan anledning till att vi alla känner oss risiga. Jag menar, Nils sjuka borde ju ha smittat oss tidigare om vi nu skulle smittas.

Nu har jag iaf blivit beordrad av Peter att lägga mig och vila på soffan. Han har nog märkt att jag är rätt slut jag med, och med grinig bebis på armen kan man liksom inte sova eller vila när man själv vill.
Gud vad skönt det är ändå att han har jobbat(jobbar) hemifrån idag. Då kan man i alla fall hjälpas åt med matlagningen som jag säkert INTE prioriterat annars.

Jag har iaf gjort Nils önskelista nu och skickat till hans mostrar och mormor och morfar. Och E, doktorn sa igår att det var tur att han hade lite att ta av så bara vi får i honom vätska så. Bara det att det varit lite motigt emellanåt med det. Hur som helst är vi nog (förhoppningsvis) friska och glada i morgonbitti vid 8 för nu är vi alla bra trötta på att ligga här och må dåligt!

Det där inlägget...

...om storvinsten skickade jag alltså i Söndags eftermiddag. Men det verkar ju inte alltid komma fram då det är tänkt.

Idag hade vi hoppats att vi kunde gå på Öppnis i Hemlingby tillsammans med Therese och Nellie men lilleman är hängig än idag. Och fortfarande dålig i magen. Vi försöker hela tiden få i honom av den där vätskeersättningen men den är inte speciellt populär. Och han verkar inte direkt ha någon aptit på den vanliga maten heller tyvärr.
Vi har i alla fall fått i honom lite gröt med blåbärspuré (det är tydligen bra mot lösa magar...) både idag och i går så vi hoppas att det ska ge lite resultat...

Inte konstigt att han är trött och hängig när han nästan inte får i sig något och det lilla som går i rinner rätt igenom på en gång. Nu är det inne på 6e dagen...

Det blir till att vila och kurera och att försöka äta hela dagen idag med. Det känns nästan som att man gått i dvala då man suttit här hela tiden. Vi var ju ut en kortis på julmarknaden i Söndags men det var ju bara någon timme...Kanske att man kan ta ut honom på en liten promenad idag. Det är ju skönt med lite frisk luft men vi får se. Om inte annat kanske jag kan städa och tvätta lite. Sånt behöver man ju också göra och sitter man ändå inne så!

Jag vann en stor en idag på Julmarknad i F...

mms_img37548 (MMS)

Jag vann en stor en idag på Julmarknad i Furuviksparken. Jag som aldrig vinner, kanske för att jag aldrig spelar. Men idag övertalade Peter mig :-D


Doktorn

Idag fick vi tid hos doktorn för att de skulle titta på Nils och se efter hur han mår egentligen. Han känns piggare och gladare så vi fick åka hem och bara köra på som tidigare. Vätskeersättning och så mycket vätska vi kan klämma i den lille. Det går sådär men vi kämpar på :)

Nu blir det filmmys med laxsallad, sedan kanske vi går in på tobleronen också.

Dåligt

Det här med att skicka inlägg från mobilen. Det verkar ju tydligen inte fungera speciellt bra alls. Men det skulle ju vara så smidigt om det fungerade. Som igår, då försvann hela dagen och plötsligt var det kväll med gäster, mat och filmkväll. Då kan man ju inte rusa iväg, starta upp datorn och hålla på. Nej, då är det läge för mms-inlägg. tyvärr har det tydligen inte dykt upp än men det kommer väl...
Det jag försökte visa var att jag på Furuviks julmarknad VANN en skitstor Toblerone! Jag som aldrig vunnit någonting (vad jag kan minnas). Ja, på vinst varje gång har jag ju vunnit men då har det väl varit små monster eller något liknande som man har på fingret. Inga storvinster alltså.
Vi betalade visserligen en hundring för fem "brickor" och när hjulet stannade på 70, som var vårt sista nummer, fick jag hålla igen för att inte ropa rakt ut. Speciellt när barnen runt i kring suckade "Åååååh neeeej". Haha!  

I dag tycker jag i alla fall att skrutten verkar må lite bättre. Han verkar piggare, gladare och bättre i magen. visserligen är ju klockan bara tio i nio men vi får hoppas att det håller i sig.

Idag är det tänkt att vi i föräldragruppen ska på Öppna förskolan här i bomhus och se hur det är. Tyvärr vet jag inte om vi är redo för sånt umgänge ännu. Tänk om Nils virus smittar? Fast virus kanske inte gör det? Vad vet jag...Det skulle ju ändå vara bäst om han var på humör för det så vi får väl se hur det blir. Det är ju inte förrän klockan 13.




Jahaja...

Jag kan tro att jag får ställa in mig på en halvvaken natt i natt med. Han vaknar hela tiden och gråter och klämmer på. Stackars liten. Hela hans lilla kropp tar ju i där han ligger i sin lilla säng.
Nu har han "sovit" en timme och jag har redan varit in en 7-8 gånger och klappat, vyssat och rättat till täcke och napp och dessutom hunnit med ett blöjbyte.

Det blir ingen lugn och ro här i kväll. Vare sig för honom eller mig. Och i natt när Peter kommer hem är nog inte han mycket piggare han heller efter natten som var och 15 timmars arbetsdag.

Hoppas ni har en trevligare lördagkväll!

Vätskeersättning

Stackars lilla Nils har varit superkass i kistan hela dagen. Och när jag började tänka efter så har det funnits tecken tidigare, ända sedan i Torsdag. Fast som vi har bytt blöjor idag har vi inte behövt göra sedan han var alldeles pinfärsk i somras. Jag byter och byter och försöker lufta och blåsa och som de sa på rådgivningen "klapptorka". Men hans lilla rumpa är ju som ett sår. Fy satan så det måste svida! :(

Nu har vi iaf lyckats tuta i den lille mat. Ersättning får stå för alla mål idag då det behövs vätska i den lilla kroppen. Så skulle vi handla vätskeersättning också att ge honom en tesked av var femte minut några timmar...
En lördag. Han på rådgivningen trodde det fanns på ICA så jag packade ner febrig och ledsen liten bebis (med ny blöja) och drog dit på direkten. Där fanns det såklart inte och klockan var fem i fyra. En lördag som sagt.
Men jag körde (så mycket jag vågade) som en biltjyv, samtidigt som jag ringde till apoteket vid ICA Maxi och hann precis.

Så nu har vi bunkrat upp med mer blöjor, tvättlappar, trocadero (till mig) och vätskeersättning. Vilken helkväll. 
Som jag längtar till 8-snåret då Nils förhoppningsvis är nattad och sover gott och jag kan kolla på Så mycket bättre och slappna av.

                          
                                                En liten bildserie från gårdagens soffmys.


Inget kalas...

...för oss idag. Skrutten har haft det kämpigt med magen sedan kllockan 1 i natt (När jag gick och la mig). Och igår också för den delen men i natt drog det igång ordentligt. Nu kommer jag skriva snuskiga saker som har med bebisar att göra så spyr man av att läsa sånt tycker jag man ska sluta läsa nu.

Han brukar vanligtvis aldrig bajsa på natten så vi brukar slippa blöjbyten (oftast) på nätterna. Han brukar inte kissa så rysligt heller. Hur som helst så sprakade det loss ordentligt där vid 1 och då var vi ju såklart tvugna att ta upp honom och byta den sprutlackerade böljan. Sedan lyckades vi få honom att somna om en sväng, sedan drog det igång igen och fortsatte i den stilen fram till 8. Sedan dess har han mest illtjutit, snörvlat, bajsat  och är nu hängig och trött och slö. När man byter på honom så korvar han sig som tusan och skriker för att det (antagligen) svider så rysligt i hans lilla röda rumpa. Stackars liten!! Jag har försökt lufta rumpan på honom men inget är populärt.

Som tur var har han iaf ätit lite ersättning (inte så mycket som vanligt men lite är bättre än inget när det kommer ut på direkten...)

Ja, så vi får gott stanna hemma idag och kurera lillen. Nu har jag lyckats få honom att slumra till lite iaf. Hoppas, hoppas, hoppas det blir bättre snart. Jag är ju rätt trött efter natten också...Huh :(

Trötter

Nu börjar jag bli riktigt trött här så snart blir det nog till att krypa till kojs. Ska ju på utflykt i morgon och då vill man ju vara pigg och glad :)

Jag såg också att det ser ut som att skrutten haft samma kläder på sig i massor av dagar men så är det faktiskt inte. Han har två likadana bodysar som vi varvat, en åkte i tvätten igår efter grötkaos och den andra fick följa efter idag. Haha.
Tidigare har han ju nästan inte skitat ner sina kläder alls men nu när han äter mer och (tyvärr) kräks lite mer så blir det ju en hel del som får tvättas. Inte nog med det så har den lilla pysen varit risig i kistan ett par dagar nu. Stackars liten. :( Jag undrar om det är så att han har tand på G. Jag varken ser eller känner något men han tuggar och dreglar och gnäller. Om inte annat är det kanske att han är lite förkyld och snorig som ställer till det.

Det är så mycket frågetecken när man har barn. Fasiken att man aldrig ska veta. Ändå så tror jag man vet väldigt mycket av naturen som förälder. När han är trött/hungrig/glad/ledsen...
Men vissa grejor alltså...Jag har nog aldrig googlat så mycket som jag gör nu för tiden. "Bebis + gegga i ögat", "Grönt bajs", "Magknip + bebis", "Börja med gröt"...Jaa, jag har nog googlat på det mesta och enligt de flesta sidor och texter jag hittat så är nästan allt helt normalt. Tur det!

I kväll var det värdelöst Idol tycker jag. Mina favorier var Elin, Linnéa och Andreas och alla de var redan borta så jag kollade med ett halv öga. Det andra fokuserade på brasan, boken (Nora Roberts) och på rådjuren som skuttade på baksidan. En riktig myskväll.


Pyssel

Här pysslas det julkort för fulla muggar. Lillen vilar lite efter att ha lekt på golvet men det har blitt lite galet med hans mat nu så vi får se hur kvällen artar sig. Han skulle nämnligen ha ätit vid 4-5 men ville då rakt inte, sedan somnade han. Äter han nu kommer han ju inte alls vilja äta vid 8 men jag får nog truga i honom en balja gröt nu och försöka med lite ersättning sedan ändå.
Skruttunge.

Jag lääängtar till lussebullar och myskväll i soffan. Kanske lite glögg också? Jaa, jag tror nog det.

Härlig dag

Idag har vi haft en riktig mysdag. Jag klev inte upp förrän 20 i nio. Och då hade jag bara varit upp en kortis vid 1 och en matning vid 6 (gick och la mig vid elva), så det var inte dumt. Känner mig rätt pigg och utvilad faktiskt.
Hur som helst började vi dagen med lååång frukost, hela lilla familjen, sedan hoppade jag in i duschen och när jag var klar slängde jag mig ner på sofflocket där Nils och Peter redan låg och sov en liten förmiddagslur.
Jag minns att jag tänkte då att jag inte kan fatta vilken tur jag har som har så fina grabbar som ligger sådär och myser i MITT HEM.
Tänk att det är MINA egna killar som jag älskar mest av allt på hela jorden (mest Nils såklart, fast Peter kommer på en fin andra plats) och att de älskar varandra och mig med. Det är ju inte klokt.
Och som man hör att vissa säger då och då att någon eller något är en del av deras hjärta...Alltså, nu blir det mycket kärlek och dravel här men JÖSSES vad de betyder mycket för mig. Och lilla Nils, vad vore jag utan honom? Vad var jag innan han kom till? Han är tamejtusan hela mitt hjärta. (Inte bara en del...)

Jag försökte ta ett fint kort på Nils och mig i spegeln idag då han blir hela 6 månader gammal idag. Det gick sådär. Det blev iaf en halvokej bild lite på sniskan, det var ju någon mer än jag som ville hålla i kameran.


Nu har vi varit på stan och handlat present till mormor för vi åker inte dit (till Gimo) idag utan i morgon i stället då kusinerna också åker dit så blir det lite mer kalasigt. Och ikväll blir det mest mys framför brasan och så ska jag såklart titta på Idol när skrutten gått och lagt sig.



Soffmys

Jag kunde inte låta bli att röja undan nu medan Nils vilade men nu har han vaknat så nu myser vi på soffan innan vi ska äta och leka lite.

En alldeles varmgosig liten plutt, jag och lite julpynt. Mysigt!

 


Badade och dags för julbak

Oj vad bra det går med badande och dykande för oss. Vår älskade lilla skrutt blir så upptagen av alla bebisar och alla leksaker att han inte märker att han dyker och simmar. Nåja, simmar kanske är att ta i men han gillar verkligen bassängbadandet.
Tyvärr har han ju varit något av en liten gnällspik till och från i ett par veckor nu. Jag hoppas verkligen att det är en tand eller så på G så att det finns en förklaring för annars vet jag inte vad det handlar om. Han dregglar och gnager på allt han kommer åt och blir supertjurig så fort han inte får som han vill eller när han tycker det börjar bli lite småtrist. Men oftast kan man busa lite med honom så han glömmer att han är sur. Som tur är.

Efter badet åkte vi ner på stan och jagade present till mormor, tyvärr hittade jag inte de kopparna jag ska köpa så jag får ta en liten tur i morgon igen. Med oss hem fick vi i alla fall lite saffran och mjöl så nu blir det lussekattsbak här hemma. Fast jag vet inte om det kanske får bli efter att Nils nattats...vi får se.

Nu ska jag nog vila en kortis tillsammans med lilleman på soffan. Kanske kika lite på TV och bara ha det gott en stund innan bak och städ. P jobbar så han kommer inte fören sent i kväll (natt) men vi längtar redan efter honom.


Gimo

Idag efter att vi varit på babysim ska vi inte bara lämna tillbaka den där overallen och köpa ny mössa till skrutten. Vi ska handla någon typ av present till min mormor också för i morgon bär det av på födelsedagskalas hos henne nere i Gimo. Mysigt värre. Frågan är bara vad man köper? Men jag får nog ringa mina kära systrar så vi kan slå våra kloka huvuden samman på något fint :)

Dessutom är mamma och pappa bortresta så då får vi åka själva jag och Nils och fira henne.

Nu ska jag svida om så vi kommer iväg.

Trevlig Torsdag!

Men åh!

Även idag har vi haft full rulle hela långa dagen. Fast idag har det varit lite roligare. Vi har ÄNTLIGEN införskaffat oss en svart overall till lillkillen. Så i morgon är det återlämning av ful overall, möss-köp och babysim som gäller. Blir nog fint det.

Nu på kvällskvisten när Peter var hemma passade jag på att dra iväg och hälsa på Mickan, Jim och Wilma i deras nya hus. Och oh, så fint de får det! Hur mysigt som helst med brasor, nytt kök och badrum och fina tapeter och sötWilma då såklart. Sjuk men go och mysig.
Det är bara det att man får skämmas när man tänker på hur lite vi setts sedan Nils kom till världen. Jag vet inte hur all tid försvinner och när jag väl har tid så har Mickan fullt upp, hon som jobbar igen och med flytt och mage och en sjuk liten Wilma. Vill ju inte dra med N till sjukdom heller, men idag kunde jag ju lämna honom hemma.
Och nu svär jag upp till Gud att jag ska bättra mig och då slipper de inte undan vare sig mig eller Nils. Und damit basta!

Och det där med översättning, det är till engelska så det fixar P och T själva, sedan korrekturläste Lisa det en gång för säkerhets skull. Och sötFrida!! Gud vad roligt det ska bli att se er lite mer i jul. Vi längtar!
Dessutom är jag SJUKT sugen på att gå ut och slå klackarna i taket någon gång under julen ihop med lite vänner och bekanta så känner någon att den vill vakta Nils en hel natt, eller i allafall fram till tolv då Peter kan byta av, eller rent av är sugen på att vara med mig är det bara att höra av sig!

Nu ska jag ta en pepparkaka och börja runda av. Natti natti!


Såja!

Igår var vi på Öppnis, sedan hade vi tänkt hinna med massor men hann inte med något. Jag satt med menyerna till Peter nästan hela långa dagen för det tog tid kan jag tala om. Först fixa om allt, sedan vänta på översättningar och prissättningar ocg lägga in och fixa till.

Sedan ägnades kvällen åt att skriva ut 40 gånger 12 sidor och sortera upp.
Det var rätt kul och blev bra, det är huvudsaken.

Vi hann till och med kolla på Harry Potter. Både jag och Peter hade bara sett första (och inte läst bäckerna), men nu har vi sett första OCH fjärde. För den köpte Peter på ICA.

Nu börjar bebisen tröttna här på soffan så nu får jag gå och leka.


RSS 2.0