Årets längsta dag

Idag har vi haft en lång dag. Lillskrutt sov inte ett dugg längre än vanligt och sedan vrida bak klockan en timme på det. Men men, han var så glad och go ändå i morse så då kan man inte annat än njuta av den lille godingen.

Vid 11 kom sedan mina päron och hämtade oss så följde vi med dem på stugletartur. Vi kollade in fem potetiella stugor/hus/gårdar och passade på att äta lite i Öregrund när vi susade igenom där.
Det blev inget stugköp men en av dem var iaf intressant men vi får väl se hur det blir med det. Tydligen var det mest tomten som var intressant och själva stugan inte mycket att hänga i julgranen. Jag tyckte den var söt och skulle man bara fräscha till det lite skulle det funka finfint. Men nu är det ju inte jag som ska ha den.

Väl hemma har jag läst något som mamma och pappa hade med sig när de kom och hämtade oss i morse. De hade nämnligen hittat en bok som tillhör mig. Inte vilken bok som helst heller.

KILLTJUSARBOKEN. Det ni!


Det är ju så fantastiskt roligt att läsa sånt här gammalt jox som man skrivit och haft för sig när man var ung. Inte för att jag är gammal nu men. Ja, yngre iaf!

Killtjusarboken (Sophie hjärta Sune) är en sån här bok där man ska skriva in och svara på olika frågor eller påståenden. Favoritfärg, Sämsta skolämne (Musick, för att Josef är dum i huvudet.) och inte nog med det, man fick även skriva in klasskamrater och vad man trodde att han/hon skulle bli. Jag trodde att jag och Sandrine skulle bli hunduppfödare, Frida och Jennie skulle bli Rytare (Ryttare månne?) och en kille som vi kan kalla M (jag gillade nog inte honom) han skulle nog bli mördare.

Nu med facit i hand (det kan ju visserligen fortfarande ändras) kan jag säga att jag hade fel. Med alla tror jag, M har jag ingen vidare kontakt med...

Ett av mina favoritdjur var dessutom hamster (jag har aldrig haft någon) men anledningen var att de är söta och man kan ha dom i hemlighet.

Hemlighet! Vilken en. Brås lille N överhuvudtaget på mig får jag nog ha ögonen på honom. Vem vet vad mer för djur man kan ha i hemlighet...


Nu åker vi och letar sommarstuga till mina...

mms_img41209 (MMS)

Nu åker vi och letar sommarstuga till mina päron. Hoppas hoppas de tar tjuren vid hornen snart. Vi vill ha fler stugor att åka till.


Päron

Vi är hos mina päron på lördagsmiddag så nu passar jag på att hiva in ett litet inlägg. Har i övrigt haft en fullspäckad dag med start i form av träning med mamma medans pappa vaktade Nils. Efter det bjöd de på lunch och sedan bar det av ner Down town för en träff med Mickan och lilla Wilma. Hon har ju blivit så stor och go den lilla ungen. Söt som få.

Nu kollar vi på Tomas DiLeva-TV och dricker kaffe, lillskrutt sover i nybäddad bebis-gästsäng och löragsmyset är i full gång. Så i kväll blir det kanske inte så mycket mer bloggat.

Hoppas ni har en fin lördagkväll!

Två

Jag såg just att man inte bara ser den halvdöda ungkarlsblomman på bilden utan även den halvdöda orkidéen. Jag har inte gröna fingrar helt enkelt. Jag dödar ju tamejtusan kaktusar.
Men jag gillar blommor, det gör jag. Levande.

Och Therese: De skulle höra av sig om det var något avhopp. Jag hoppas så in i norden! Det vore ju jättekul om vi kunde gå ihop.

Idol och köttfärslimpa (igen)

Här har vi haft en riktigt skön dag idag. Efter stadsbesöket och fikan med Sara blev det en lååångprommis som rundades av med ett besök på ICA.


Bild från kvällsprommisen. En av oss latade sig i en varm och mysig vagn medans den andra knatade på i regnet.

Där handlade jag grönsaker och dipp (och en chokladkaka) som jag tänkte ha till Idolkvällen som numera nästan blivit obligatorisk fredagsunderhållning i min familj.
För mig.

Nils går och lägger sig vid åtta och Peter jobbar ju varje fredagkväll.

Men det är mysigt ändå.

(Oftast)

Hur som helst orkade jag aldrig skära upp alla grönsaker eller blanda dippen så det blev inget utan chokladkakan fick räcka. Efter köttfärslimpan, potatismoset och grönpepparsåsen.

Vilken fredag!

I morgon blir det iaf träning för hela slanten klockan 10. Känner mig som en klen gammal räv trots dagliga promenader. Här ska byggas MUSKLER! Eller?

Föresten brukar jag och Nils köra rumplyft där han sitter på min mage och jag lyfter på rumpan, det måste väl bara bra vardagsträning? Här kommer en bild från morgonens träning.


Den är suddig, jag vet.
(Men det är för att man inte ska lägga märke till den halvdöda ungkarlsblomman i bakgrunden.)


Vi har fikat med Sara idag. Det är då rakt...

mms_img67203 (MMS)

Vi har fikat med Sara idag. Det är då rakt inte varje dag det händer så det var på tiden. Sara hade tydliga modersinstinkter och skötte lilleman suveränt medans jag fikade i godan ro. Härligt!


Nu blir det stan

Vi ska ner och kika efter brallor, jacka och skor till mig. Så ska vi dessutom försöka komma ihåg att handla mjölk, ersättning och en ny flaskborste. I övrigt har vi betalat räkningar (i senaste laget) och haft snickare på besök. Både han som sätter upp snörasskydd och de som vill göra vår övervåning.
De sistnämnda kom smygande när han andra var på lunch för de var oroliga att vi redan låtit det andra företaget börja. HIHI.
Inte en chans att vi har!

De här smygande grabbarna verkar ju både bättre, trevligare och snyggare. YES!


Här bjuds det på en liten förmiddagsmysbild!


Jädrar i min gata...

...vad det tjatas om dessa bilder :) Såklart vi ska ha mer bilder!! Annars är det ju ingen mening med att blogga. Tyvärr har jag haft fullt upp hela dagen och framförallt eftermiddagen och kvällen.

Vid tolv började vi packa ihop oss för att dra i väg på Babysim. Även om man babysimmat i flera år (är det 4,5 år månne?) som instruktör så kändes det ju lita annorlunda nu inför första tillfället med egen bebis. Spännande också såklart och roligt med. Jag vet ju att det inte alls är samma med bassängbad som i balja eller badkar vilket tyvärr inte varit jättepopulärt hos lilla N.

Hur som helst kom vi dit, gick före kön av föräldrar som skulle betala rätt in bara. Jag hade tänkt före att jag skulle byta om nere med alla andra mammor och barn men det var så många så vi gick upp i stället (till personalomklädningsrummet). Jag hade också tänkt att jag inte skulle berätta för någon att jag vanligtvis jobbar där med babysim. Tobbe, Annika och Frida skulle såklart veta (instruktörerna) och så Liza (gammal kollega) som går i samma grupp men ingen av de andra.

De första vi ser när vi kommer ner är Signe och Valter från "Öppnis" i Tisdags. Jag känner ganska snart att jag liksom inte kan undanhålla hemlisen om att jag egentligen är en av instruktörerna då de ivrigt börjar diskutera greppen med mig. Så nu är vi avslöjade.
Inte för alla men för några.
Det gick dessutom jättebra. Lillskrutt visste inte riktigt vilken av alla fina leksaker han skulle hålla och smaka på utan ville helst ha alla. Efter ivrigt simmande och viftande, flytande och plaskande var han supertrött.

Tyvärr belv det bara en kort powernap på 10 minuter. Efter det har vi haft en rätt dryg och sorgsen kväll. Någon (inte jag) var superduper-övertrött och kunde inte komma till ro hur det än gungades, pussades och sjöngs. Nu tror jag iaf att han somnar in MED pyjamas på och MED mat i magen. PJUH!

Nu kanske han sover extra bra inatt då han nästan inte sovit alls sedan 11 i dag. Hoppas!

Själv struntar jag i att städa, baka eller fixa efterlängtade bloggbilder utan slänger in mig i duschen för att få bort kloret, sedan blir det soff eller sängläge. Bilder kommer en annan gång.

PUSS

Grått

Här vaknade vi till en riktigt grå och ruggig dag. Regnigt och höstigt värre. Fast ganska mysigt ändå, om jag bara inte var så trött. Det blev en extra matning i natt av någon anledning för lilleskrutt.

Nu är vi iaf glada och nöjda och ska äta frukost.

Hello Torsdag!

Lunchdejta?

Det här med att man glömmer bort att äta när man har bebisar och en massa annat att tänka på eller stå i. Är det så att man inte hinner eller kommer ihåg för att man umgås så borde man ju helt enkelt lunchdejta istället för att fika. Eller så lunchar man OCH fikar.

Jag tycker lätt att vi ska köra lunch nästa gång det blir som det blev idag. Vi satt ju här tre mammor med barn och matade barnen medans vi alla tre glömde bort oss själva. Vi hade ju kunnat slängt ihop något enkelt. Makaroner och korv? Pastasallad?

Nästa gång får vi vara duktigare och snällare mot våra egna magar.

För tillfället har jag knip i min.

Köttfärslimpan med riset och såsen var gott, tyvärr krullade sig baconet som jag lindade runt köttisen så den var inte lika snygg som god. Efter det har jag mölat i mig på tok för många rollo och nu har jag ont i magen och tänkte gå och sova...Dålig kombination.


Magknip vid läggdags - Inte att rekomendera!


Fy TUSAN

Jag har just nattat skrutt samtidigt som jag lagat köttfärslimpa med ris (potatisen var slut) och svampsås. Mitt i allt fixande och trixande, mellan matning, lökhackning och pyjamaspåtagning skulle jag bara smita ut (då jag ändå skulle släppa in Boris) och hämta in lite ved.

SÅ KLIVER JAG PÅ EN HALVT UPPÄTEN FÅGEL!

Jag riktigt kände hur det knak-sprakade under foten och blev fuktigt genom strumpan. Fy tusan vad snuskigt.
Tack älskade lilla Boris men Nej Tack!

Nu är iaf foten tvagad, strumpan ligger vid dörren, fågeln utanför, barnet sover, köttfärslimpan är i ugnen och Boris ute på nya äventyr. Peter får ta strumpan och fågelkadavret när han kommer hem för jag tänker då rakt inte röra det.
Då kräks jag nog.

Det här med hunger

Jag vet faktiskt inte om jag är ensam om att ha klent om tid varje dag. Jag är ju hemma, föräldraledig eller mammaledig eller vad man nu väljer att kalla det. Trots det har jag så in i Norden svårt att få dagens få timmar att gå ihop.

Okej, vissa dagar känns som evighetslånga. Det är de mindre roliga och de utan speciella uppdrag eller påhitt.

Men de andra, de där man gör någonting eller kanske har något inplanerat. Eller bara såna där något roligt eller lite spännande dyker upp helt spontant. De dagarna gör mig tokig just matmässigt.
När i allsindar ska man hinna gräva fram något gott och inspirerande ur kylen/frysen för att sedan hinna slänga ihop något som känns både lockande och mättande att avnjuta?

Jag fattar inte. Idag hade jag ju en god gammal pizza att bara micra i kylen men trots detta får jag inte i mig min lunch fören klockan är halv tre och magen skriker av hunger.

Med en halvledsen bebis i knäet.

Babyrytmik med Barbro

Idag har vi varit på babyrytmik med Therese, Nellie, Madde och Isak(c?). Nils var nog en av de yngre på "kören" som vi kallar det men det var roligt ändå. De flesta bebisarna var ju under året så.
Även idag blev lillskrutt supertrött av allt umgänge och var på slutet nära att däcka i min famn mitt under allt sjungande. När det sedan var slut och han fick komma ner i vagnen så somnade han ögonaböj.

Efter "kören" så gick vi hit till kaoset och fikade lite. Jag kan ju tycka att det kan kännas lite drygt och som att man vill ursäkta sig hela tiden när det ser ut som ett bombnedslag hemma då man får gäster. Men vad göra? Det hade ju aldrig gått att mörka det här stöket i samma veva som gästerna klev innanför dörren. Det är för rörigt helt enkelt så det var ju bara att låta det vara och hoppas att de tittade mer på varandra och alla gosiga små barn än på stöket och allt skräp.

Nu har de dragit och skrutt har somnat om så nu ska här röjas och hängas tvätt. Sedan ska jag prova badkläder för att se hur jag ser ut egentligen och packa badväska till morgondagens babysim. Man vill ju inte skrämma de andra föräldrarna så jag ska eventuellt raka benen också. Om jag hinner och kommer ihåg.



(Och E, jag har tyvärr redan hunnit slänga en hel del. Tror en sex papperskassar med kläder rök igår och fler blir det nog. Däremot får du mer än gärna komma hem och hänga med oss på olika babisaktiviteter snart. Varför inte i morgon då det blir babysim? Kommsi, kommsi!)

"Öppnis"

Idag började vi dagen med vårt första besök på Öppna Förskolan. Eller "Öppnis" som man kallar det. Vi hade med stormoster Lisa som var lika nyfiken som oss på hur det fungerade. Det var massor av små barn och glada föräldrar och vi sjöng och lekte och sedan fikade vi också.

Vi tyckte det var hur trevligt som helst. Lilleskrutt tyckte också det, fast han blev helt slut efter ett tag. Jag tror det blev lite mycket med alla bebisar, allt ljud och alla leksaker. Han såg ut att försöka titta på allt och alla samtidigt och tillslut såg jag hur hans små ögonlock nästan höll på att trilla ner av alla intryck. Under sångstunden höll han på att somna så efter fikat åkte vi hem. Det fick räcka för den gången. På eftermiddagen har den lille sovit som en stock. Det sög verkligen musten ur honom det här med umgänge.


I morgon ska vi på babysång/rytmik på bibblan med Therese och Nellie men det är nog inte lika långt och intensivt.

Nu drar jag strax iväg på bio med mamma och Lisa. Så får N och P klara sig själva här hemma ikväll. Lyx.

 


Här rensar vi garderoberna för fullt. Gud ...

mms_img10819 (MMS)

Här rensar vi garderoberna för fullt. Gud så skönt att bli av med en del. Fast det blir mycket kvar till någon annan dag också. Nu blir det varm macka.


Dåligt med inlägg

Ja jag ber så mycket om ursäkt, ärade läsare (hihi), då jag varit så dålig på att uppdatera under helgen. Idag har vi nämnligen haft besök hela dagen sedan skulle skrutten vila och då tänkte jag passa på. Men tji fick jag. Lillfis fick en sådan galen magknip (eller vad för knip var det egentligen?) och blev superledsen så jag har gått och burit och pussar på honom i 1 och 1/2 timme nu. Nu äntligen är han gladare och Peter ger honom lite nattkrubb så då passar jag på.

Nu däremot blir det filmkväll (New Moon, Crazy Heart och Robin Hood fast inte alla ikväll) med revbenspjäll, sallad och pain riche. Man kan kalla det en fransk gourmetafton i kärlekens tecken.

Svara

Jag har dessutom fått åthutning för att jag är så dålig på att svara på kommentarerna. Nu är det ju inte så att jag har speciellt många läsare eller får speciellt mycket frågor så då kan man väl tycka att jag kanske skulle kunna vara lite bättre ändå.

Därför ska jag nu svara på några frågor som jag har samlat här nedan.

T om Lillkillen har en kompis som han verkligen...:
Sicken liten krabbat. Har min syster lyckats få någon tid med killen än?
Svar: Nej T, din syrra har inte fått se röken av lillkillen ännu men det bör ju naturligtvis fixas snarast. Inte klokt med tanke på hur nära varandra vi egentligen bor.

E om Vilken kväll:
Mysigt! När ska ni sätta Nils på tåget så att jag får vara barnvakt? ;P
Svar: Vi kommer antagligen att vänta lite med detta då jag tycker att han är för ung för att dra iväg ensam på tågresa. Men ska jag gissa så tror jag att det kanske kan bli om sådär 9 år, eller då han känns redo och mogen för en sådan strapats på egen hand.

E om Lillkillen har en kompis som han verkligen...:
Sötnosen. Har han träffat några andra barn? Gillar han dem eller struntar han i dem?
Svar: Han har träffat några andra barn men då han varit lite liten och trött har han tyvärr inte visat dem särskilt stort intresse. Detta tror jag däremot att det börjar bli ändring på då han verkar intressera sig mer och mer för sin omgivning. I morgon exempelvis ska han få träffa tre barn. Det återstår att se hur det går.

Lisa om Goder morgon:
Jag läser också, o tittar på bilder! Gärna mer bilder tack! Puss till dig o puss till Nils o kram till Peter! ;-)
Svar: (Detta är visserligen ingen fråga men jag svarar ändå.) Vad roligt och tack. Jag ska försöka bli bättre med bilder men det är så drygt med den där sladden som ska grävas fram var gång. Dagar med dålig ork (som idag) drar jag mig för att leta rätt på den även om jag skulle vilja. Puss till dig med från oss!


God natt och trevlig lördag gott folk!

Klen

Jag har varit så ininorden klen idag. Det började med att vi vaknade runt 6 tiden, jag gav allt för att skrutten inte skulle förstå att en ny dag grytt genom att lirka in nappen i hans lilla mun (gång på gång på gång) under total tystnad i mörkret.
Man kan säga att vi möttes halvvägs. Han skruvade och korvade sig och var tydligt på väg att vakna helt ända fram till klockan halv 8 då han var klarvaken och jag helt enkelt var tvungen att inse att han inte tänkte somna om.

Så här brukar ganska många mornar se ut men idag hade jag en förskräcklig huvudvärk och nästäppa så det kändes som att jag skulle rasa samman och tuppa av vilken sekund som helst. Vid tio började han trots allt gnugga sina små ögon så då gick vi och la oss igen och sov en timme. Jag hade helst sovit flera.

Men vi har ju inte bara degat omkring idag utan vi har promenerat med min mamma (skrutts mormor) och min mormor (skrutts gammelmormor) i Boulognern också. I det fina höstvädret. Det var jättemysigt trots min huvudvärk ända tills jag fick skavsår på båda hälarna. Mindre skoj.

Nu ska jag knyta mig med hopp om en ljusare och trevligare morgondag. Klockan nio en lördag! Nedrigt.

Lillkillen har en kompis som han verkligen...

mms_img57851 (MMS)

Lillkillen har en kompis som han verkligen gillar. PipNils som han kallas. Gosungen.


Nae

Nu är de sådär igen med sms-inlägg. Ett ivägskickat tidigare ikväll som inte dykt upp här ännu. Segt.
Nils är nattad och jag borde äta min sena middag nu då jag åt så sen lunch (för ovanlighetens skull, eller?). Kan bara inte bestämma mig om jag ska laga soppa eller tina gryta eller firre. Eller blodpudding. Huh.

Så här dags på dygnet är man inte alltid skitsugen på att ställa sig och koka ihop en kulinarisk middag. Då lockar den där kakan lite mer...eller glassen.
Men jag står emot, jag kämpar på. Ingen dessert fören varmrätten är intagen!

Imorgon ska jag och lilla mannen sticka iväg och hämta min mormor. Hon bor ju i Gimo och vi har längtat efter henne nu så då ska hon bo hos mina päron i helgen så vi kan umgås allihopa. Inte nog med det så har jag hört ryktesvägen att hon handarbetat till lilleman. Och där kan man snacka handarbete.
Finare stickningar får man leta efter.

Ikea

Här har vi varit på shoppingtur på Ikea lilleskrutt och jag. Vi handlade nya taklampor till toan då de gamla rasat ner och gått sönder (båda). Livsfarliga lampor var det som gjorde att jag fick lust att stämma Ikea och på så vis få ett lyckligare och rikare liv. Utan livsfarliga takrasarlampor. Jädra dödsfälla.

Så är det faktiskt. Då jag vid ett flertal tillfällen placerat Nils i babysittern utanför duschen medans jag tvagat av mig själv i all hast hade det alltså kunnat gå riktigt, riktigt illa. Och då hade jag inte bara stämt Ikea, då hade jag personligen sökt upp självaste herr Kamprad.

Hur som helst, jag bet ihop och höll igen och köpte två nya i annan modell.

Vi köpte även ljus och sedan lite mat på coop.

En annan mycket trevligare sak är att lasagnen jag lagade i förrgår INTE går av för hackor. Så jääädra god. Trots att det var ett par dagar sedan jag gjorde den. Nu tar jag en bit till.

Vilken kväll

Igår hade vi det sådär vardagslyxigt som man behöver ibland när man är ihop. Vi lämnade Nils hos mina päron och susade vidare ner på stan för en kväll för bara oss. Det var inte igår (i Maj tror jag) som vi var bara jag och Peter och mös till det. Det har blivit lite lite av det nu när skrutten varit så liten och jag helammat honom för fullt. Nu har vi iaf börjat ge mer regelbundet av ersättning för att han ska bli lite mättare och gladare och tillsammans med gröten så tror vi faktiskt att han ska bli nöjd även om kvällarna då han varit lite grinig till och från.

På något vis känns ju det här med amningen som något viktigt och avgörande. FAST jag var så bestämd innan lillfis kom att jag skulle amma OM det kändes bra och så länge det kändes bra, inte ta en massa hänsyn till allt man hör och läser. ÄNDÅ så känns det nästan som att man är lite dålig som tycker att det är ganska skönt när han äter annat. Jag menar, jag gillar ju att amma (när det går fint) men ibland är det ju inte så roligt tyvärr och dessa gånger så tänker jag att nu ska jag fasiken lägga av. Men men. Nu får han ersättning då och då och betyder det att han inte vill ha bröstet sedan så är det så. Annars kommer jag iaf att erbjuda det ett tag till för än så länge funkar det att köra lite av varje.

Hur som helst innebar detta en kväll på tu man hand för oss. Och det var efterlängtat och välbehövt. Det kändes både lyxigt, lite spännande och lite läskigt (hur gick det för päronen och Nils??) men hur trevligt som helst. Både att få ha icke amningsvänliga kläder, handväska (annars ligger allt i skötväskan) och ta ett glas vin till en inte överkörd biff. Mmmmm!

Sedan var vi på bio på Himlen är oskyldigt blå och både jag och Peter tycker att den var jättebra. Ganska sällan annars som Svenska filmer känns bra och inte överspelade eller konstlade tycker jag så det var ju finfint.


Bildkälla


Lipsill

Idag har lillskrutt upptäckt sin tunga. Nu hänger den utanför mest hela tiden samtidigt som han piper/tjuter, dreglar och ser lite förvånat lycklig ut.

Dessutom slank dagens gröt ner rätt fint den med men sedan har han kräkts lite mycket efter det. Han brukar ju bara småskvätta annars. Kan det månne ha med grötintaget att göra? Han verkar ju inte olycklig eller så iaf.

Nu ska jag försöka få honom att sova sin eftermiddagslur så jag kan piffa mig själv. I kväll blir vi ju barnfria och ska ut och äta och gå på bio (Peter kör så jag ska dricka vin).
Trevligt värre.

Britt

Idag har Tant Britt varit här och fikat. Det är inte speciellt ofta vi ses och vi har nog aldrig setts på tu man hand (utan mina päron) tidigare. (Tant Britt är min farmors brors änka.) Men igår ringde hon och frågade om hon fick komma och hälsa på och det var såklart att hon fick. Här bjöds det på kaffe och kärleksmums och hela ligan (Nils, Peter och jag) var hemma för ovanlighetens skull så det blev ett riktigt fikakalas.

Lillemannen fick en present också, en pirat-spargris(råtta) att lägga sin veckopeng i.
Det barnet kommer vara tätare än jag när han fyller 10 om det fortsätter i den här takten.

Sedan har vi lurat i honom gröt också och för första gången så gick det faktiskt ner, även om det verkade ta emot lite i början. Han åt ett gäng teskedar så nu får vi väl köra på med gröt-smakisar så han vänjer sig den lille.

Nu blir det promenad och sedan lasagne.
Mums!

Goder morgon

Här är vi uppe med tuppen som vanligt. Kör lite regular morgonmys med Nils och Boris och ska börja dra fram frullen nu. En annan (jag) är ju hungrig som en liten varg.

Roligt, roligt lilla E med alla kommentarer. Och såklart roligt att Frida och Therese också läser då och då! Tänk, jag har tre hängivna läsare :)


Fes eller fez?

Jag fick dessutom en åthutning då det tydligen stavas fez och inte fes som jag skrivit. Kan det verkligen stämma? Hur som helst syftar jag på den lilla virkade huvudbonaden som skrutt bär i tidigare inlägg.

Köttfärs

Idag promenerade jag och lilleman iväg till affären. Eller vi promenerade först och främst runt i kring bara men på vägen hem gick vi förbi affären. Vi slog till på 1,7 kg köttfärs som jag tänkte göra köttfärssås av. Och lasagne. Men jag bestämde mig tillslut för att hälften av färsen fick räcka, resten åkte i frysen. Men nu i efterhand känner jag att det nog inte varit omöjligt att använda all färs ändå.

Well well. Gjort är gjort och det blev gött iaf.

Jag får laga igen eller något annat för nu jädrar ska det bara lagas storkok så jag får frysen full med färdig mat.

Av någon anledning har jag fortfarande inte lärt mig hinna med både bebis, matning av bebis, mig själv, blöjbyten, eventuella uppdrag, vänner och bekanta OCH matning av mig själv ännu. När ska jag få ordning på det egentligen? Och tänk om vi ska ha ett syskon till lilla Nils någon gång. Hur kommer det att gå då? Eller bara när lilleskrutt blivit större, och börjar märka att hans mamma helt glömmer bort sig själv och går runt med tom mage och oborstat hår hela dagarna.

Skärpning!

(Föresten så handlade vi grädde också men sherryn får vi ta en annan dag.)


Här promeneras det för fullt. Har fått en ...

mms_img68514 (MMS)

Här promeneras det för fullt. Har fått en hel kasse svamp av min faster så nu behöver jag grädde och sherry(!) till en smaskig soppa.


Mörkt

Fy sablar alltså vad mörkt det var ute i morse när jag och Nils klev upp. Klockan var väl sådär kvart i sju och det var kolsvart ute. Nattsvart. Ja riktigt höstmörkt alltså. Lite jobbigt att kliva upp men samtidigt lite mysigt.

Jag såg hur det lyste i de andra barfamiljernas hus också. Vem vet hur länge de hade varit vakna?

Nu börjar jag låta som en riktig gammal stofil märker jag. Sitter uppe i ottan och funderar på vad grannarna gör. HAHA. Det får jag genast sluta upp med!

Nu sitter vi iaf här i soffan efter brakfrukost, morgonmys och påklädningar. P har dragit till jobbet och jag och N ska åka och hälsa på min faster på hennes jobb. Vi har hört att det bjuds på kantareller där och då är ju inte vi dom som är dom...


Skrutten spottade just ur nappen när kortet togt, och fäktade hejvilt med sina små armar.


Filmtime

Idag har vi mest hängt med mina päron. Vi åkte först dit och åt korv i höstsolen på deras baksida för att sedan dra vidare till min farmor Ella. Hon är så gammal och så fin. Men åldern har liksom tagit ut sin rätt för länge sedan så det brukar nästan kännas lite sorgligt när man hälsar på henne, man vet liksom aldrig vilken gång som är den sista...

Hur som helst så var det en bra dag och hon sken upp när hon såg Nils och klappade och pillade på honom. Själv försökte jag vara superkvick med mobilkameran vilket resulterade i ett par betydelsefulla men mindre kvalitativa bilder. Här kommer iaf en av dem.


Min pappa, min farmor och min älskade lilla unge. (Farmor är 91 bast)


Sedan hade jag ju utlovat en bild på Nils i sin fes också så här kommer den.

 


Gammelfarmor

Nu ska vi åka och hälsa på min farmor (skrutts gammelfarmor) och ta en promenix i finvädret.

Trevlig Söndag!

En liten fes

Idag har vi hälsat på lillens mormor och morfar som kommit hem frå Egypten. Tidigare under dagen var de och flög (pappa flög, mamma tog kort), som jag skrivit tidigare. Hur som helst hade de haft det svinskönt där nere i solen och värmen och bland annat snorklat och ridit kamel.

Inte nog med det så hade de köpt med sig presenter till mig och min lilla familj. Jag fick en fin sjalett/scarf i grönt och fint tyg och Nils och Peter fick en varsin virkad fes! Hihi!

Jag hittar inte mobilsladden just nu så det kommer en bild i morgon istället på lilleskrutt i sin fes.

Så nu längtar jag mig galen efter att få möta våren tillsammans med Nils och Peter.
Jag i min sjalett och de i sina fesar.

Flygning

Nu är min käre far ute och flyger. Han fick nämnligen i julklapp av mig och mina systrar en flygtur med (motor?)segelflyg över Gävle. Däremot har det dröjt lite med själva flygturen men nu är han iaf uppe i luften.

Hoppas det är trevligt!

Mätt

Sådärja! Nu har jag mölat i mig en hel pizza, helt själv! Jag brukar vanligtvis orka en halv ungefär. Men nu är det andra bullar. Sedan jag hittade min favoritpizza så klämmer jag en hel på nolltid.

Dessutom köpte jag Coca Cola till så nu ska här hinkas läskeblask och tittas på Idol. Bebin är nattad och jag är ensam hemma så lite läskhicka får jag ta. Jag stör ju ingen iaf.

Fredagmiddag

Vi kom just hem från promenad på stan och sedan lite småshopping på ICA. Men jag glömde bort att tänka på fredagmiddag för mig del. Så jädrans tråkigt att laga trökmiddag (exempelvis blodpudding eller ägg och bacon) en fredagkväll.

Som tur var kom jag på den fenomenala idén att man kan beställa pizza. Med hemkörning.
Så nu har jag shoppat loss på nätet till mig och darlingen (han får ju såklart micra sin i natt när han kommer hem men ändå. Fredagsmyyyyys).


Snöväder?

HA! Jag säger det igen: Flera år i rad har första snön kommit 16/10 och idag ryktas det (Peter ringde från stan) om snö/hagel Down Town. Och vad är det för datum idag?? Inte 16e men 15e. Nära nog tycker en annan!

Vi får väl se om det lägger sig något eller om allt försvinner på en gång. Tidigare år har det ju legat max en vecka för att sedan försvinna och inte komma tillbaka fören i slutat av Januari. Hur blir det i år månne???

Nu drar iaf jag och Nils ner på stan och promenerar in vintern! Welcome! Välkommen! Willkommen!

Finväder

Idag har vi varit ute hela förmiddagen hela familjen. Vi har "gjort höst" i trädgården genom att plocka undan utemöbler och slänga gamla blommor. Hur skönt som helst. Soligt och friskt och lillfis sov hela tiden i vagnen så vi hann med en hel del (lite finns dock kvar till söndagmorgon).

Nu har Nils ätit, Peter dragit till jobbet och jag ska slänga i mig lite soppa och bröd från gårdagen. Smarrigt.

           


Hemmafru?

Nu sitter jag som ett slappo på sofflocket. Mätt och belåten efter två tallrikar med smarrig potatis och purjolöksoppa och ett par skivor nybakt bröd. Är man inte en förträfflig hemmafru så säg?


Själv kan jag känna mig rysligt nöjd och självbelåten efter en sån här dag (jag och N har storhandlat också, och tvättat, och plockat...) så nu hoppas jag att Peter kommer slå små volter av glädje när han kommer hem.

Dessvärre kommer han nog inte att upptäcka storhandlingen eller plocket (i mörkret) men maten kommer han ju såklart att äta. Den måste han ju slås av häpnad av. Om inte så är han ju trots allt en något bättre kock än vad jag är och det kan ju tyvärr förstöra hemmafru-känslan lite.

Faktum är att han eventuellt skulle vara en bättre hemmaman än vad jag är hemmafru. Däremot är jag inte fy skam jag heller. Och jag är ju jädrigt bra på att komma ihåg allt som har med lillskrutt att göra tycker jag.

 


Höststorm

Nu ska det bli årets första höststorm här och det blåser faktiskt som bara den. Det har det gjot hela förmiddagen. Trots ruskväder (med sol) så är det ju så mysigt vissa höstmornar.

I morse till exempel åt vi lång mysfrulle hela familjen med brasan tänd, hembakt bröd och te. Riktig vardagslyx en helt vanlig torsdag.

Däremot är det inte så mysigt för stackars Therese. Funderar mig sönder och samman på hur hon har det och om hon mår bättre!? Hoppas, hoppas, hoppas. Fytusan vilken otur med hospital och infektion jag hoppas verkligen att hon fick godare frukost i morse och att hon är kry så hon vill och orkar åka hem. Det är ju oftast så mycket skönare att få vara hemma bland sina saker, men såklart jobbigt också med två små som behöver henne också. Man måste ju få vila om man är sjuk. Huvva!

Nu ska vi dra iväg och handla lite grejer, sen blir det eventuellt lite höstfix i trädgården (om det inte stormar för mycket).

Svampplock och sanering

Nu skulle jag och lillfis ut en sväng i skogen här hos mina päron för att plocka lite svamp! Det gick ju finfint tills jag upptäckte (när lillskrutt och jag precis var på väg upp i skogen att någon luktar riktigt illa om brallan. Och det var inte jag! Det var bara att vända tillbaka för bebistvätt.

Nu är vi rena och fina i ny body så nu går vi ut.

Hemma igen

Nu blir det undanröjning (av packningen), middag och nattning av Nils. Sen ska jag nog lägga mig i badet med min bok och bara njuuuuta. Kanske ett glas vin också såhär på tisdagskvällen?? Vardagslyx får man unna sig då och då.

Föresten, spännande värre det här med upptagningen av gruvarbetarna som påbörjas i natt. Hoppas det går finfint! En annan skulle ju ha brutit ihop flera gånger om där nere (det har de säkert gjort till och från där nere) så nu borde de verkligen få komma upp och hem till sina familjer. Heja heja!

Finväder och höstpropmenader hos sväris. N...

mms_img35830 (MMS)

Finväder och höstpropmenader hos sväris. Nu ska vi kolla på gamla kort på P som liten knodd för att jämföra och se om lilleman verkligen är hans.


Mot Örebro. Först fika i Öret hos min lill...

mms_img43258 (MMS)

Mot Örebro. Först fika i Öret hos min lillasyster med karl sedan drar vi vidare mot Åmmeberg och svärmor.


Blodpudding

Jag älskade blodpudding när jag var ett litet barn. Älskade.

Sedan hände det något när jag började skolan och det bjöds på snuskig, konstig blodpudding med stora konstiga klumpar i. Jag höll på att spy och tyckte det smakade apa så jag bestämde mig för att aldrig mer i hela mitt liv äta blodpudding.

Nästan 20 år senare trugar Peter i mig blodpudding (visserligen i väldigt tunna skivor och väldigt, väldigt välstekt) med lingonsylt och sedär! Det slinker ner utan större problem!

Inte nog med det så äter jag nu blodpudding (några skivor) då och då även i min ensamhet. Jag tänker att det är nyttigt och bra för mig som är tjej (järn).
Jag tänker inte speciellt mycket på mängden lingonsylt jag har till, eller den svarta ytan blodpuddingen har efter en kvart i stekpannan.

Jag äter iaf blodpudding!

Jackjakt

Nu har vi varit på jackjakt jag och lilleman. Men blev det någon jacka månne?? Nepp. Såklart inte. Jag är nog världens sämsta handlare när det väl kommer till kritan och jag behöver någonting. Andra prylar, som lite mer onödiga saker eller grejor till P eller N är inga som helst problem. Det är när det kommer till mig själv som det brister.

Ja, P har sagt att han ska följa med någon dag och då blir det säkert mer shoppat. Han är lite mer rakt på sak och snabb med handlandet så då kommer jag nog inte undan. Men det är nog bra för mig.

Linnéa Bagare

Här har det bakats. Först små göttiga bröd-bullar som vart jättegoda och fina. Lite i minsta laget kanske men då är de ju precis sådär retsamt goda att man bara måste ta en till.
Jag tog tre.


Sedan mös jag och lilleman lite framför det där programet som är som Vem vill bli miljonär ungefär. Om ni minns det? Lillskrutt gillar tvn. Tyvärr eller vad man ska säga.

Det känns ju inte så vidare jättekorrekt att låta sin 4 månaders bebis kolla på tv (och det brukar vi heller inte göra), men ibland vill man ju kolla själv. Och det är ganska naturligt att där jag är, där är också lilleman. Vi sitter ju så gott som ihop än så länge.
Hur som helst vill han väldigt gärna titta på tvn om den är på, det kanske är ljuset och färgerna som lockar?
Och lite får han väl titta tycker en annan...när det är fredag och allt!


När lillskrutt nattats och somnat tog jag fram de söta och sliskiga ingredienserna och slängde ihop en rulltårta men kaffesmörkräm i. Riktigt flott och snaskigt. Inte vidare nyttigt däremot men jag får bjuda bort den så jag inte sätter i mig hela själv. Man vet aldrig hur det slutar sånt frossande. Kräkningar och magknip kan jag tro. Men lite sådär efter brödbullar och te en fredagkväll kan ju också vara lagom.


Bak

Här bakas det bröd för fulla muggar. Jösses så jag längtar tills de är klara då jag ska smaska i mig minst två med smör och ost och dricka o'boy till det. Det är väl livet det?

Om inte livet så är det i vilket fall väldigt, väldigt gott.

Jädrar

Hade precis skrivit klart och skickat iväg ett nytt inlägg här men så försvann det. Vilket skit. Hur som helst är vi bara hemma idag och har en slappardag då lillfisen verkar lite hängig och gnällig. Kanske därför han var så ledsen igår också?? Hoppas i vilket fall att det går över snart. Kan inte vara roligt att bli så snorig att man inte kan äta eller suga på napp när det är vad man helst av allt vill göra. Dessutom är det ju hans namnsdag och allt!

I morgon (om han är frisk) ska vi iaf leta jacka till mig (igen). Jag behöver det! Det skulle heller inte sitta fel med några nya tröjor och eventuellt ett par nya pjucks också. Man måste ju trots allt ha kläder trots att man inte behöver gå till ett jobb om dagarna. Men på något vis vill man ju inte falla in i den här "förfallen småbarnsmamma-rollen". Man vill ju vara fin (iaf ibland) även om man har kräka på axeln och luktar bröstmjölk.

Well well, nu ska jag slänga ihop en sen lunch till mig (och eventuellt baka någonting också beroende på hur länge lillskrutt behagar sova) och sedan blir det filmtime här hemma!

Trevlig fredag!

Ljug

Jag såg att jag ljög tidigare idag. Han grät inte alls från 12 tiden utan från strax efter 13.30...Det var drygt ändå!
Jag blir som tokig ibland när det är sådär, tycker så otroligt synd om den lille och känner mig så fruktansvärt maktlös när ingenting verkar fungera. Jag tror trots allt att han inte har ont någonstans utan att det är trötthet, snuva och lite osynk med sömn som stör. Idag vet jag ju att han dessutom inte var hungrig så det kan inte ha varit något sånt...Jag gick iaf in i tvättstugan och tacklade tvättkorgen i ren frustration för att sedan lugna ner mig och gå ut och trösta vidare. Älskade lillepyret.

Hur som helst gick det mycket bättre på kvällen och lillfisen både åt och skrattade och somnade ombytt, mätt och nattklar i bilstolen vid halv nio. (Vi körde fortfarande päronen mina från plats till plats för att allt skulle hinnas med innan resan)
När vi kom hem sov han som en liten stock och rörde inte en fena ens när jag flyttade över honom till hans lilla säng. Nu ska jag koka potäter tills Peter kommer hem så han får något i magen sedan ska vi kolla på solsidan och myyyysa! Härlich! (Som jag skulle ha sagt om jag var tysk)

Nu kör vi lillens mormor och morfar till t...

mms_img39787 (MMS)

Nu kör vi lillens mormor och morfar till tåget. De ska mysa till det i Egypten en vecka med sol, bad och dykning. Vi är inge avundsjuka. Inte ett dugg. Vi får ju stanna hemma och vara husvakter och fiskvakter till dem. Hyggligt.


Vilken dag

Lilleman har gråtit nästan hela dagen. Eller från 12-tiden iaf. Stackars, stackars liten...

Nu börjas det igen...

Gröt

Här har vi introducerat grötlunch för lilleman! Inte vidare populärt men vi försöker och försöker och ger oss alltså inte så lätt. En tesked om dagen blir nog gott tillslut. Nu hulkar och kväljs han mest. Ser dessutom ut som att han svalt en hel citron stackarn...

Igår var en lång men rolig dag. P var ledig i förrgår och igår så vi har promenerat runt, ätit, fikat, myst och kollat på Solsidan som vi köpte på ICA. Det var ju riktigt roligt ju så nu har vi bara halva säsong 1 kvar. Men han är ju ledig på söndag-mpndag igen så då ska vi nog hinna med några fler avsnitt. Jag och N var dessutom och hälsade på Ns mormor på jobbet då han skulle "visas upp", det var okej. Sedan drog vi hem till Therese där det bjöds på lite umgänge med kära vänner, kaffe och kaka. Inte så pjåkigt må jag säga!!

Nu när P blir ledig igen (på söndag) så ska vi åka till lillfisens farmor nere i Åmmeberg med ett besök i Hallsberg på måndag. Trevligt med lite utflykter sådär kan en tycka!

Idag ska vi på lägenhetsvisning med mina päron (lillemans mormor och morfar), sedan ska vi köra dem till tåget då de drar till utlandet i natt. Lyckans ostar!

Nattad!!

Jihooo! Han sover! Utan skrik och gråt dessutom! Jag släkte ner, stängde av tvn, läste en bok, lät honom ligga lite naken och pysa, masserade den lille hyddan och fick på ny blöja och pyjamas.
Sedan proppade jag hans lilla mage alldeles full med mat och efter rap och lite vyss så somnade han!

Min älskade lilla unge! (Hoppas nu bara inte han vaknar med panikskrik men han brukar sova bra när han väl somnat)

 

I övrigt har dagen bjudit på kortbesök hos Therese (hon klippte Peter) sedan har vi testat smakportioner (potäter) för första gången med Nils här hemma. Det var inte vidare populärt kan jag tala om, han skrynklade ihop hela sitt lilla plyte och hulkade som att han skulle kräkas. Så det blev inte mycket mer än en tesked.

Men vi får prova igen i morgon.

Nu blir det äppelpaj och filmmys här hemma!

 

 


Kväller

Nu är han nattad och jag har ätit! Puh! Samma visa idag som igår, en timmes skrik och gråt innan han somnar av utmattning. Stackars stackars liten. Och det gör ont i hjärtat när han gråter sådär och inget fungerar. Vad gör man?? Ikväll bar jag och klappade och pussade och kramade. Jag försökte till och med sjunga (fast det kanske var därför han grät den lille?). Nej men jag tycker jag försöker allt. Hoppas innerligt att det går över snart men i morgon ska vi till BVC så då ska jag rådgöra med vår tant. Hoppas hon har några fina knep vi kan ta till.

Till middag blev det iaf världens göttigaste spaghetti med köttfärsås, jag åt samma till lunch...och till middag igår då jag lagade ett rejält lass. Men vad gör väl bristen på omväxling? Inte ett blankaste dugg så länge det är gott och man blir mätt. Nu kommer det nog däremot att dröja ett tag innan jag lagar det igen.

Annars har vi haft en lugn dag jag och miniman. Vi gick en prommis till ICA och sen har vi mest lekt och städat.


Dessutom glömde jag tipsa igår!! Jag, Nils och mina päron gjorde världens mysigaste söndagsgrej. Vi gick en långpromenad som vi sedan avslutade på Stora vall där de bjöds på Afternoon Tea. Inte så pjåkigt kan jag lova! Det kostade ju en slant men är tydligen väldans populärt. Söndag mellan 12 och 16.30-17.00 finns det tillgängligt. De rekomenderade att man skulle boka bord men vi bara droppade in och det gick ju det med. Fast det var mycket folk, och mysigt!


Snaskigt värre med nybakta scones (och olika typer av bakverk) 
och flera sorters te. Det här gör vi om!


På väg att bli sjuk?

Igår kväll och idag har jag varit klen. Inte speciellt ont i halsen eller supersnuvig men ont i huvudet och möööör. Hoppas verkligen att jag inte är på väg att bli sjuk! Fy och usch. Det orkar jag verkligen inte med. Men det skulle kanske kunna vara en del tunga och långa nattningar av N som kommit i kapp?

Hur som helst har jag sovit och sovit och sovit. Naturligtvis har jag vaknat för att mata lillen och för att klämma i mig frukost men sedan har jag legat som ett slakt på soffan. Nu är det iaf hög tid att jag fixar lunch till mig själv och dricker lite så jag kan producera på av lillens mat.

Han verkar för övrigt vid god vigör och ligger här på soffan och spottar och fräser (skrattandes) och leker med sin gosdjursgubbe Galaxy-Gunnar.

4 månader

För exakt 4 månader sedan låg jag med CTG-grejor på magen och skulle om någon minut få veta att det var dags att föda barn. Tänk vad snabbt den här tiden har gått. FYRA månader. Swosh så är han här vår lilla kille och nu känns det som att han inte är så liten längre...
Går det så här fort så kommer det bara vara som en handvändning tills lillen är 14 och ute och ränner om nätterna.

Vår lilla grabb.

Här har det plockats svamp! Och det här är...

mms_img66894 (MMS)

Här har det plockats svamp! Och det här är resultatet av ca 10 minuters plock av två personer (där en bar på bebis samtidigt).


Grekland

Här sitter jag och tittar på något matprogram från Grekland där matresekillen bara verkar dricka sig full på grekisk sprit mest hela tiden. Jag skulle kunna bli matresenär för någon tvkanal, eller någon annan som betalar, och åka runt och bara testa massa god mat. Själv skulle jag skippa spriten eller iaf ta det lite mer varsamt med den så jag tror jag skulle kunna göra ett riktigt bra jobb.
Jag gillar ju dessutom mat!

Och att segla mellan öarna i Grekland och bara äta gott och njuta verkar heller inte helt fel.

Annars dricker jag te och försöker underhålla pyret som vill leka mer avancerade lekar än jag just nu. Jag tycker babygym och bitleksak kan vara lagom den här tiden på dygnet men han vill mest gå omkring och kika och att jag ska sjunga sånger. Men jag är inte direkt någon sångfågel. Ingen Idol. Man kan också säga att jag sjunger hellre än bra. Rent av dåligt faktiskt.

Vi vill ju inte väcka smulan heller då han jobbade så sent igår. Inte riktigt än, men snart.


Trötter

Idag har vi haft en riktig toppendag! Det blev allt det där vi skulle göra (träna, luncha, plocka svamp m.m.) och lite till. Dessutom försökte jag sms-blogga från svampplocket men det kanske kommer lite för sent det inlägget eller så försvann det ut i cyber-rymden? Eller vad man kallar den.

Vi fick snaskig pastalunch med italiensk korvgrej till och sedan till middag bjöds det på torskroulader med potatismos och lite göttiga tillbehör. Han är inte dålig i köket han, min käre far.

Tyvärr började lilleman gasta kring 7 snåret efter matningen. Detta är tyvärr ganska vanligt förekommande nu för tiden i vårat hem. Lillfisen blir dödsarg och superledsen runt 7 snåret för att sedan vråla och gråta tills han inte orkar mer och somnar vid 8-9. Den här tiden får man gå omkring med honom och pussa och vagga och pillra in nappen oavbrutet för jag vet helt enkelt inte vad annat jag kan göra???
Jag har funderat på kolik, magknip, öronvärk, pungvred, jaaa nästan allt. Men jag tror (och hoppas) att han inte har ont någonstans utan att det kanske är en kombo av blaskig kvällsmjölk från morsan (mig) och av övertrötthet. Kan det vara så??
Hur som helst är det faktiskt ganska jobbigt att han blir så ledsen. Inte bara av promenerandet, vyssandet och ljudet utan för att den älskade lilla ungen är så förkrossande ledsen. Men inte får man väl kolik vid 4 månaders ålder? Och är det nått jag ätit borde det väl komma annars när han äter också? Och varför bara runt samma tid på kvällarna? Många frågor och rätt få svar...

Idag fick vi iaf fint stöd från mina päron då de gick och gick och pussade och sjöng för att byta av mig. Tyvärr jobbar ju Peter nästan alla kvällar så det blir lite påfrestande tycker jag och där runt 9 snåret är jag oftast ganska mör, trött och nästan lite ledsen. Hoppas det går över snart.


Så här trött är jag nu, så nu blir det till att krypa till kojs med Nora Roberts och lite tantsnusk!


Packa ihop

I morgon ska jag iväg och träna med min mamma. P jobbar varje lördag så Nils får följa med till träningen där hans morfar (min pappa) tar honom på promenad. Så har vi gjort de senaste lördagarna och jag tycker det är ett alldeles utomordentligt sätt att starta lördagen på.

I morgon ska vi inte bara träna utan på direkten efteråt följer vi med mina päron hem till dem där vi ska få lunch, fika och så ska vi ut i skogen och plocka svamp. Vilken dag va??

Nu ska jag bara packa in lilleman (ytterst försiktigt så han inte vaknar) i bilen så ska vi åka och hämta hem smulan (P).
Som vi har längtat!

Fix och trix

Nu har jag kikat på Idol och Photoshopat lite, tycker det är såååå roligt att fixa och trixa och det är samtidigt FASIKEN SKRÄMMANDE hur lätt det är att göra om och förändra (läs förbättra) bilder. Och säkerligen rysligt vanligt också.

Hur som helst tycker jag det är jätte-jättekul att leka med bilder och fixa och trixa, inte så att jag retuschar fotoalbumet men för skojsskull. Ofta bilder som inte ens föreställer människor.
Nu har jag iaf gjort en liten fix på en bild på mig själv, lite slarvigt och inte skitbra men ändå...Hyfsat bra skulle man väl kunna luras???

Tänk föresten att säkert alla biler i tidningar och på reklampelare, ja tamejtusan alla bilder vi (speciellt unga tjejer) bombarderas med varje dag är fixade. Med såna bilder kommer man i framtiden tro att alla alltid såg perfekta ut. Och så är det ju verkligen inte!

Men roligt med Photoshop det är det!


Som jag ser ut på riktigt


Inte riktigt som jag ser ut på riktigt


Lekdag

Jösses vad vi lekt idag jag och Nils. Först lekte vi halva morgonen här hemma inann P tog över lekledandet och jag badade och fixade till mig. I lugn och ro.
Sedan bar det av hem till Anna och Jonas för att vinka hejdå då de drar iväg jorden runt i morgon. Inte så lite lyxigt. Hur som helst kommer de tillbaka om ett halvår och då hoppas jag de tänker bo här i krokarna. Well well, väl där var även Therese och hennes små godingar så N fick snegla på lilla Nellie och jag tror faktiskt att han blev helt betagen. Han stirrade iaf på henne som en liten tok. De blir nog fina vänner.

Sedan har vi varit ner på stan och fixat och donat, lämnat tillbaka och köpt nytt. Ingen vinterjacka dock men jag får leta ordentligt först. Tycker dessutom att det nästan börjar bli lite skämmigt att springa ut och in på samma affärer dag efter dag utan att handla så nu ska jag försöka hålla mig ifrån stan ett tag...Får se hur det går.

Hemma igen har vi ätit, myst och lekt som tusan med alla leksaker han fått. Man börjar ju nästan tro att han kommer bli en riktig liten bortskämd en med alla prylar. Fast värre blir det väl och egentligen är det ju först nu som han börjar uppskatta grejorna.
Vi har ju såklart pratat i telefonen med stormoster också, som sitter på flygplatsen i Luleå. Ett rysligt farande och flygande tycker vi men bara hon kommer oskadd fram är vi glada!


Läsa bok


Helfestligt med alla prylar tycker lillskrutt


RSS 2.0